Nagybányai állatorvos képeit csodálja a világ

2015. február 16.
Nemrégiben a neves fotós site, a Feature Shoot is leközölte a nagybányai fotográfus, Hajdú Tamás legújabb fotósorozatát, melyben elsősorban a keserédes fekete humort dícsérték az oldal szakértői. Az egyébként állatorvosként dolgozó Tamás körülbelül tíz éve kezdett fényképezni, ami a fotókat nézve minden bizonnyal élete egyik legjobb döntése volt.


Hajdú Tamás, pontosabban Dr. Hajdú Tamás már csak két foglalkozása miatt is rendkívül érdekes karakter. A fiatal nagybányai férfi végzettsége szerint állatorvos, de 2005-ben kamerát fogott a kezébe, és – szerencsére – azóta le sem teszi a gépet. Ösztönösen jó kompozíciós érzékével, a finom részletekre való fogékonyságával, ironikus látásmódjával és a – helyenként kissé sötét – humor becsempészésével hamar kivívta a fotóstársadalom elismerését.


Blogján
folyamatosan követhetjük a munkásságát, legfrissebb képein főleg hóval borított romániai utcaképekben gyönyörködhetünk, de régebbi munkái között gyakran felbukkannak páciensei, azaz orvosi ellátásra szoruló házikedvencek is. Valószínűleg „szakmai ártalom”, hogy állatok, élve vagy holtan amúgy is gyakran bukkanak fel Tamás kompozícióiban, ember és élővilág viszonyára is reflektálva. Reméljük, a tehetséges állatorvos sokáig marad még a házikedvencek megmentője és izgalmas képek készítője, egy személyben!