Idegen érintések – izgalmas fotósorozat Richard Renalditól

2015. február 25.
Az érintés legtöbbünk számára az érzéseink legintimebb kifejezőeszköze, legszorosabb emberi kapcsolataink eleme. De mi van akkor, ha két vadidegent kérnek meg arra, érjenek egymáshoz úgy, ahogy szeretteikkel tennék? Ezt térképezi fel Richard Renaldi fotósorozata.

Elidegenedett világunkban egyre többen foglalkoznak azzal, milyen kapcsolat van az emberek között: rengeteg humoros videó és fotó készült olyan kísérletekről, ahol idegeneket kértek meg arra, csókolják meg, vagy éppen vetkőztessék le egymást.

Richard Renaldi fotográfus nyolc éven keresztül dolgozott Touching Strangers nevű fotósorozatán, ahol vadidegeneket kért meg arra, érintsék, vagy csókolják meg egymást, és próbáljanak meg intim légkört teremteni a másikkal. A fotókról szinte ordít ez a kettősség: az egymásra helyezett kezeket és ölelkező alakokat áthatja valami hideg merevség, a „kreált” családok, testvérpárok és szerelmesek mind zavart tekintettel néznek a kamerába.

A fotós a világ számos pontján járt már, hogy projektjét megvalósítsa, célja, hogy a fotográfiában berögzült sztenderd beállításokat kiforgassa, és megpróbáljon spontán, bensőséges légkört imitálni az idegen alanyok között. Renaldi egyébként egy albumot is szeretne kiadni a fotóiból, amihez a Kickstarteren keresztül bárki hozzásegítheti.