Ilyen a londoni pop-up bagoly bár!

2015. március 02.
Állítólag Japánban már egy ideje népszerűek az élő baglyokkal zsúfolt bárok, de szerencsére most már nem kell egészen a Távol-Keletig utazni, ha ilyen jómadarak társaságában szeretnénk elfogyasztani a reggeli kávénkat. Már Londonban is megnyílt az első „baglyos bár”, ahol ráadásul segíthetünk is a jópofa szárnyasoknak!

Egy ideje világszerte elkezdtek megszaporodni az olyan kávézók, ahol élő állatok között tölthetjük az időnket, így például azok is macskák vagy kutyusok társaságában lehetnek néha, akik otthon nem tartanak semmilyen állatot. A baglyok már ősidők óta a bölcsesség szimbólumai, (pedig állítólag elég buták) a Harry Potter-könyvek és filmek óta pedig népszerűbbek, mint valaha!

Nem csoda hát, ha egyesek szeretnének ezen madarak illusztris társaságában iszogatni. A londoni pop-up bagoly bár egy titkos helyen, valahol a Sohoban található, és a 20 fontos belépő áráért két koktéllal is koccinthatunk a bagolyokkal. A bevételt egyébként jótékony célra, egészen pontosan a baglyok támogatására fogják fordítani.

Mivel a baglyok köztudottan éjjeli állatok, a bárt is – mint minden valamire való bárt – éjjel látogathatjuk, este fél kilenc és hajnali két óra között. Ilyenkor közelebbről is megismerkedhetünk a madarakkal, persze csakis egy szakértő felügyelete mellett, nehogy bármilyen baleset történhessen. Sajnos mivel a baglyok számára nem egy kocsma jelenti a természetes élőhelyet, az állatok csak egy hétre rúgnak ki a hámból, utána visszatérnek egy számukra sokkal megfelelőbb környezetbe. A titokzatos baglyos bár március 19. és 25. között lesz látogatható.