Elkezdődött az egy hónapig tartó Olasz Fesztivál Budapesten

2015. május 22.
Május 20-tól kezdetét vette az Olasz Fesztivál programsorozat, amely több mint egy hónapon keresztül mutatja be a magyar közönségnek Olaszország sokszínűségét és az olasz életstílus jellegzetességeit.

A programsorozat keretein belül tematikus hetek szemléltetik egy-egy szektor jellegzetes olasz, „made in Italy” termékeit. A Fesztivált az Olasz Lakberendezés és Design Hete nyitja meg április 26– tól 30-ig, majd ezt követően, az Olasz Éttermek Hetének keretében (június 1-7.) az olasz konyhaművészet kerül a figyelem középpontjába. A fesztivál az Olasz Gasztronómia Hetével (június 8 –14.) folytatódik, majd az Olasz Divat Hetével (június 15 – 20.) zárul.

Ezekben a hetekben Budapest jelentős üzleteiben, showroomjaiban, éttermeiben és kávézóiban különleges promóciók, valamint olasz ételek, borok, kávékóstolók és számos további program várja benneteket.

A programok közt található a magyarországi olasz éttermek séfjei számára szervezett főzőiskola is, melynek célja az alapanyagok optimális felhasználásának és a tradicionális olasz gasztronómia kultúrájának bemutatása és terjesztése.

„Az olasz divat. A csábítás története” című kiállítás Fiorella Galgano és Alessia Toti tervei alapján és kivitelezésében mutat be gyönyörű, válogatott ruhakölteményeket, melyek a legkiválóbb olasz szabók és tervezők alkotásai. A kiállításon, amely az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet közreműködésének köszönhetően valósul meg, a “vörös szőnyeg” azon csodálatos kreációit tekintheti meg a közönség, melyeket a premiereken, vagy az Oscar gálán világhírű modellek és hírességek, vagy felejthetetlen, nemzetközi szinten híres filmekben a színészek viseltek.

További információért kattints ide!