A hónap designere a WAMP-on: Takács Judit

2015. június 11.
A nyár első WAMP dizájnvásárát június 14-én tartják az Erzsébet téren, több mint száz alkotóval, sok-sok újdonsággal és ragyogó napsütéssel, na és persze a hónap dizájnerével, Takács Judittal.

A bőrtervező dizájner immár sokadik kollekcióját készíti, a palettán a hétköznapokon nélkülözhetetlen shopperek, üzleti viselethez is tökéletesen passzoló, klasszikus modellek, esti alkalmakra szánt clutch-ok, sőt cipők és apróbb kiegészítők egyaránt megtalálhatók. Véleménye szerint egy táska időtálló kiegészítő, amely nem egy szezonra szól, s az általa tervezett fazonok valóban nem avulnak, nem mennek ki a divatból. Az állandóan megtalálható darabok mellett természetesen időszakos kollekciókkal is jelentkezik. A legfrissebb, idei nyárra készült sorozatát foszforeszkáló névtáblák, cipzárak és szitázott nyomatok teszik különlegessé, amelyek a sötétben vízkék, neonzöld vagy narancs árnyalatban ragyognak. A vadonatúj darabokkal először a WAMP keretében találkozhattok.

Nézzük, mire, kikre számíthattok a WAMP-on!

Kifejezetten nyári kollekcióval készül Vadjutka, akinek tóban lubickoló halacskás és vízköpő bálnás gyűrűje abszolút a szezon favoritja lehet. Szintén ékszerekkel érkezik a wonderLAB concept store, amelynek csapatából a Zosha Works mívesen kivitelezett ezüstékszerekkel készül. A hegyláncok kontúrját idéző Mountains kollekció klasszikus és vagány öltözetekhez egyaránt remekül passzol.

Sokan hamarosan megkezdik a nyári vakációt. Az ő figyelmükbe ajánljuk a Pankotai csodás bőrök felhasználásával készülő utazótáskáit, a szuperkényelmes Toms cipőket, amelyeket most az ArtonMe mutat be a vásáron, valamint az MZF sportos és kényelmes ruháit, amelyek városnézéshez és kiránduláshoz szintén tökéletes választás.
Ha vízpartra készülnétek, a Kivibag környezetbarát, vízhatlan uzsonnás táskáit, szendvicses tasakjait és más kiegészítőit ajánljuk, amelyek amellett, hogy praktikusak, sokféle vagány mintával készülnek. A medenceparton egészen egyediek lehettek, ha a Color Sport limitált szériás úszósapkáit viselitek, hiszen az egyes modellek tervezésben a S*ck Right!, dizájnere, Csepleő Viki is közreműködött.

Biztosan többen várnak közületek külföldi látogatót a nyáron. A több nyelven is kapható Kis Hungarikum Határozó tematikus füzetei sok-sok tipikus helyi sajátosságra hívják fel a figyelmet, s egész biztosan mosolyt csalnak majd a Magyarországgal ismerkedők arcára.

Júniusban a WAMP vendége lesz a Design Aid. A szervezet nemrégiben egy jótékonysági árverést szervezett az Igazgyöngy Alapítvány javára, ahol magyar tervezők alkotásaira lehetett licitálni. Ezen a vasárnapon az ott el nem kelt tárgyak mellett az alapítvány SZUNO projektje keretében készült termékeket is megvásárolhatjátok. A projekt maga egy több generációt is átfogó, az integrációt segítő művészeti alapú tevékenység, amelynek keretében gyerekrajzok alapján készült hímzésekkel díszített tárgyak – táskák, neszesszerek, párnák, faliképek, takarók, bájos, gyermeki formavilágot mutató alkotások – készülnek, s az eladásából származó bevétellel a szervezet a mélyszegénységben élő családok életminőségét igyekszik javítani.