Movember – női támogatással

2015. november 27.
A Movember nemzetközi mozgalom egyre népszerűbb itthon is, a lényege, hogy a férfiak egy hónapig növesztik a bajszukat, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarák veszélyeire. Egy magyar fotósorozat most a nőkhöz szól: Mo Sista a Mo Bro legjobb barátja és támogatója.

A Movember mozgalom a moustache (bajusz) és a november szavak összevonásából származik, és a bajuszt növesztő férfiak a prosztatarák ellen, illetve a szűrés fontossága mellett kampányolnak. November elején megborotválkoznak, erről sokan fotót posztolnak és november hónapban bajuszt növesztenek.

A mozgalomhoz kapcsolódóan készült el Jurassza Zsófia Mo Sista című fotósorozata, mely jelenleg is megtekinthető a Pirítós Pub-ban.

A Mo Bro az a pasi, aki bajuszt növeszt minden év novemberében, hogy felhívja a figyelmet: a férfiaknak is törődniük kell az egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.
De ki az a Mo Sista? Mo Sista lehet akárki, aki úgy érzi támogatni szeretné férfitársait a Movember akcióban.

A fotográfus célja a kiállítással hogy megmutassa, mi nők is támogathatjuk férfitársainkat Movemberben, „és ha kell, öltsünk mi is bajuszt, mert a bajusz király!”

A teljes képanyagért kattintsatok ide!