Pohárékszerek csajos borozásokhoz?

2016. március 04.
A Quintil egy egyedi tervezésű magyar pohárékszer, amit a tervező a stílusos borozások kiegészítő kellékének szán, multikristály, féldrágakő és Swarovski felhasználásával.

A Quintil története jó néhány évvel ezelőtt kezdődött. A termék megálmodója, Barkaszi Dóra ajándékot keresett olyan barátainak, akik szeretik az egyedi, minőségi dolgokat és fontosnak tartják, hogy tárgyaiknak stílusa és története is legyen – a keresgélés közben született meg a Quintil gondolata. A dizájner a prototípust édesanyjának készítette 2015-ben, ezt követte az első kollekció.

Az első, szélesebb nyilvánosság előtt debütáló ékszerek motívumaiban fontos szerepet kaptak olyan magyar karakterek, mint a puli, a pálinkás butykos, a bajszos ember, a kalocsai minta, a paprika vagy a Rubik-kocka. Magyarország „jelképei” ezek, így az ide látogató külföldiek akár egy baráti borozás közepette is hatásos impressziót kaphatnak kulturális örökségünk palettájáról.

A további kollekciók egyedi figuráit az alkotó és legközelebbi családtagjai kedvenc tárgyai, hangszerei és legkedvesebb állatai inspirálták. Személyes történetekből, emlékekből született meg a bagoly, a könyv, a kulcs, a madáretető, a gitár és a kehely.

Az ezüstözött Quintil pohárékszerek Swarovski kristályokkal, és olyan féldrágakövekkel készülnek, mint a hegyikristály, hematit vagy rózsakvarc, de vannak teklagyönggyel, illetve strasszos fémgyönggyel díszített kreációk is. A készítés technológiái folyamatosan alakulnak, fejlődnek, ez a nyitottság a változásra még számos lehetőséget hordoz az alapanyagok kombinációit illetően is.

Az ékszerek anyagának kiválasztását is alapos kutatás előzte meg. A kövek, kristályok és különböző ásványfajok gyógyító rezgéseiről az emberiségnek évezredes tudása van. Ezt a tudást használta Dóra a kollekciók, a Charm Szettek összeállítása során, a készítés során maga is jócskán elmerült az alapanyagok tanulmányozásában.

Dóra szerint a Quintil egy utazás – a legizgalmasabb része még csak most kezdődik. A fesztiválok és a minőségi borkultúra országában egy dizájn-termékkel arra vállalkozik, hogy feldíszíti a borozó társaságok poharait.