Készítsd el Jamie Oliver könnyű nyári salsasalátáját!

2016. június 15. |

A budapesti Jamie's Italian hozzánk is elhozta a legendás szakács olaszos ízeit, de nem csak Jamie Oliver éttermében, hanem akár saját konyhánkban is kipróbálhatjuk a mesteri fogásokat. A Marie Claire és a Jamie's Italian most különleges nyereményjátékra hív, amivel két 25 000 forint értékű vouchert nyerhetsz az étterembe, de addig is készítsd el magad a Jamie-féle könnyű, tavaszi salsasalátát!

Nyári salsasaláta

Jamie könnyű, tavaszias salsasalátája tökéletes kísérő lehet a mesterszakács házi hamburgeréhez is (a receptet itt találod)

(4-6 személyre)

• 2-2 sárga és piros kaliforniai paprika, kimagozva és felaprítva

• 4 gyönyörű, érett lukullusz paradicom vagy egy marék színes koktélparadicsom, kimagozva és feldarabolva

• 3-4 újhagyma, vékonyra karikázva

• egy kis csokor görög bazsalikom vagy bazsalikom levele, durvára vágva

• 1-2 piros chili, kimagozva és finomra aprítva

• extraszűz olívaolaj

• 2 lime leve

• mangó, szőlő, görögdinnye vagy barack, finomra aprítva (elhagyható)

Jamie szaftos hamburgere színes salsasalátával

Elkészítés:

1 Dobd össze a paprikát, a paradicsomot, az újhagymát, a bazsalikomot és a chilit egy nagy tálba. Hintsd meg sóval és borssal, locsold még némi olívaolajjal, aztán ébreszd fel az egészet egy kis lime-lével. Rázd meg, hogy összeálljon, jöhet még egy kis só, kóstold meg, állítsd be az ízét, majd tegyél hozzá néhány gyümölcsdarabot, és tálald. Az ízek 10 perc elteltével még jobban előjönnek.

Adagonként 132 kcal, 7,7 g zsír (1,2 g telített), 2,6 g fehérje, 11,1 g szénhidrát, 10,8 g cukor

(A receptet a Jamie Magazin biztosította)

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design