Nyolc érem a paralimpia félidejében a magyaroknak

2016. szeptember 15.
A mai büszkeségfaktorunkat nem más emeli a magasba, mint a magyar paralimpiai csapat teljesítménye. Gratulálunk!

Kiválóan teljesít a Magyar Paralimpiai Csapat a XV. Nyári Paralimpiai Játékokon, a szeptember 7-18. között zajló riói versengésen Magyarország eddig 8 érmet szerzett. A 162 induló ország közül jelenleg 68 ország szerzett érmet, Kína vezeti a ranglistát 147 éremmel. A kínaiak 327 sportolóval vesznek részt a riói játékokon, eddig 63 aranyérmet, 51 ezüstérmet és 33 bronzérmet nyertek.

A magyar csapat első érmét az erőemelő Tunkel Nándor szerezte meg az első napon. A 49 kilós kategóriában induló erőemelő 155 kilogramm kinyomásával szerezte meg a bronzérmet. A harmadik versenynapon Pap Bianka bizonyított, 100 méteres hátúszásban lett ezüstérmes. Ismét az úszóink diadalmaskodtak a negyedik napon, Sors Tamás 200 méter vegyesen nyert ezüstérmet, Pap Bianka ugyanebben a versenyszámban a nőknél bronzéremmel zárt.

A paralimpiai játékok ötödik versenynapját, szeptember 12-ét igazi éremesővel zárta a magyar csapat. Osváth Richárd kardvívásban nyert ezüstérmet, Pálos Péter asztaliteniszező bronzéremmel zárta a szereplését, az esti úszódöntőkben Tóth Tamás hozta el a bronzérmet 100 méter gyorsúszásban.

A hatodik versenynapon Csonka András asztaliteniszben ezüstérmet nyert.

„Úgy forog a magyar csapat gépezete, mint egy jól bejáratott Rubik-kocka. Pontosak, magabiztosak és sportszerűek a versenyzőink, ahogyan azt minden magyar el is várhatta tőlük. Nyolc kis színes négyzet már a helyére került, a paralimpia végére pedig mind a 43 sportoló betölti majd azt a helyet, ami ebben a nagyszerű csapatban rá vár. Azt kérem minden magyartól, hogy legyen büszke a parasportolóinkra, megérdemlik. Szorítsanak továbbra is nekik, szép napok jönnek!” – értékelt félidőben Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A paralimpiai játékok szeptember 18-án zárul, a csapat 20-án az esti órákban ér majd Budapestre.