Bemutatkozik az ANUKA

2017. január 20.
Sikeres hazai bemutatkozást követően a párizsi Maison & Objet 2017 kiállításon debütál először az ANUKA.Bieder Anikó, Gelsei Balázs és Óvári Andrea gyermek design márkája különleges igényességgel, kiváló minőségű anyagokból készít gyönyörű kiegészítőket, szeretni való soft textilbútorokat elsősorban filc anyagból.

Az ANUKA tervező csapatának munkája hosszú múltra tekint vissza – 10 éves egyéni tervezés után álltak össze és hozták létre közös márkájukat. Együtt fogtak bele lakáskiegészítők tervezésébe, melyben nagy szerepet játszott korábbi szakmai tapasztalatuk a formatervezés, grafika és a textiltervezés területén. Az együttállás igen szerencsésnek bizonyult: a jó minőségű anyagok, a kortárs gyerekbarát formák és a szellemes grafikák együttese varázsolja bemutatkozó kollekciójukat igazán különlegessé és egyedülállóvá a hazai és a nemzetközi piacon
egyaránt. „Az ANUKA kisszériás, egyedi bútorai és kiegészítői olyan hosszú életű design tárgyak, amik nem csak a kicsiket szolgálják ki, de még felnőttkorban is helytállók” – állítja Óvári Andrea, tervező.

A designerek által képviselt minimalista formavilágot jól kiegészítik az állatvilágból merített motívumok, melyek személyes kötődést teremtenek a gyerekekkel. Az ANUKA egy újfajta, előremutató szemléletre hívja fel a figyelmet és ösztönözni próbálja közönségét egy igényesebb, minőségi, személyes környezet megteremtésére, melyben inspiratív és kortalan tárgyakkal vehetik körül magukat a márka szerelmesei. Ez a fajta tervezői attitűd egy vizuális szennyeződésektől mentes világhoz való vonzódás üzeneteit hordozza magában.

www.anukakid.com