A Nanushka sikere New Yorkban

2017. február 16.
A világ vezető divatipari újságíróinak is bemutatkozott a Nanushka New Yorkban. Sándor Szandra legújabb kollekciója a Vogue után a New York Times és Wall Street Journal szerkesztőségében is osztatlan sikert aratott.

Páratlan sikert aratott New Yorkban a Nanushka új kollekciója. Sándor Szandra tervező a New York-i Fashion Week előtt egy hetet töltött a városban, amelyet arra használt fel, hogy a nemzetközi sajtó körében még ismertebbé tegye a márkát és az SS17 kollekciót.

A januári Harpers Bazaar cikk után jelentősen megnőtt a márka iránti médiaérdeklődés, mind a divatvilág meghatározó lapjai, mind pedig a gazdasági szakírók körében.

New Yorkban Szandra első útja a One World Trade Center 29-ik emeletére vezetett, ahol személyesen mutatta be az amerikai Vouge-nak az SS17 kollekció darabjait.

“Miközben a találkozóra készültünk a szerkesztőségben, egy ott dolgozó lány megállt mellettünk, ránézett az állványra, amin a nyári kollekció ruhái voltak, és hatalmas mosollyal az arcán levette fehér vintage farmerkabátját, csak hogy megmutassa a Nanushka felsőt, amit alatta viselt. Hihetetlen élmény volt” – mesélte Szandra.

A Vogue után Szandra a Refinery 29 alapító-főszerkesztőjével Christene Barberich-kel találkozott, amire nagyon kevés tervezőnek nyílik lehetősége. A beszélgetés eredményeképp a márka a közeljövőben a világ vezető online divat és lifestyle magazinjával indíthat el együttműködést.

A Nanushka tervezője az ELLE magazinhoz is ellátogatott. A lap szerkesztőinek annyira megtetszett az AW17-es kollekció egyik darabja Szandrán, hogy a LUBO bőr övtáskából több darabot is előrendeltek a február 9-én induló New York Fashion Week-re.

A Nanushka az EXIM Növekedési Alaptól – amelyet a GB & Partners kezel – kapott tőkebefektetésnek köszönhetően új lendületre kapott. A márkára már nemcsak a divattal foglalkozó média figyel, hanem a gazdasági sajtó is kiemelten érdeklődik a márka üzleti fejlődése után.

A hét során a Nanushka lehetőséget kapott arra is, hogy a New York Times szerkesztőinek is bemutatkozhasson, valamint a Wall Street Journal vezető divatpiaci szerkesztője is az irodájában fogadta Szandrát. A világ legismertebb gazdasági magazinjának szerkesztőségében nemcsak az új kollekcióról, de az amerikai terjeszkedésről és jövőbeni együttműködési lehetőségekről, valamint a hazai divatipar helyzetéről beszélgettek.

A sikeres találkozókat a hét végén egy kötetlen sajtóvacsora követte Andre Balazs magyar származású hotel tulajdonos East Village-i szállodájában többek között olyan modellek, művészek és újságírók részvételével, mint Mari Giudicelli, és az osztrák magyar felmenőkkel bíró új színész csillag Coco Konig, aki épp most szerepel a Vanity Fair címlapján, valamint Brie Welch, divatszerkesztő.