Egészséges hedonistáknak – Oh My Green

2017. március 22.
Mentesen, egészségesen, de változatosan ennél istenit? Akkor az Oh My Green ételbár a te helyed a Petfőri Sándor utca 10-ben. Kipróbáltuk!

A tavaly nyílt egészséges ételbár tulajdonképpen az ételallergiások, az egészségesen és lelkiismeretfurdalás nélkül falni imádók ideális helye. Már a saját magukkal szembeni elvárások felsorolása is kíváncsivá tett minket. Milyen konyhában hisznek az Oh My Greenben? Legyen friss, természetes, vagyis teljes értékű, természetes alapanyagokból, adalékanyagok és mesterséges ízfokozók hozzáadása nélkül készülnek itt az ételek, változatos, egészséges (a legfontosabb tápanyagok), biztonságos és gyors jelszóval. Az pedig, hogy isteni finom is, már csak hab a tortán! Két kolléganőnk kipróbálta az Oh My Greent!

Szépségszerkesztőnk, Sütő Emese Franciska:
„Kevés, gasztrotéren nálam lustább embert ismerek, ami persze élhető életforma, ha jobbnál jobb éttermek, bárok nyílnak a városban, de közel sem egyszerű a helyzet az egyre szaporodó ételérzékenységek mellett. Nálam az utóbbi években az inzulinérzékenység miatt lett egyre macerásabb az étkezés (nagyrészt teljes kiőrlésű kenyerek, semmi cukor) majd a nehezítő faktorok közé felzárkózott a komplett tej- és gluténérzékenység. Hogy minden jó legyen, 1-2 hónapja a nagyon „szexin” hangzó penészgomba miatt még több dolgot kellett kiiktatnom az étrendemből, ezt pedig sajnos csak kisebb-nagyobb mértékben sikerül tartanom.
Ezzel a háttérrel az utóbbi hónapok legfinomabb, és tényleg sokrétű kajaorgiájának örülhettem végre az Oh My Greenben, amit egyébként egy sajtórendezvényen fedeztem fel. A catering ilyen helyeken manapság már általában egészséges, de minimum jó minőségű, de ezúttal ennél többről volt szó. A menü nem csak pazar és kimondottan finom, hanem valami elképesztően izgalmas is volt. A szinte a teljes ételskálával kitelepülő, azóta már az üzletben is letesztelt budapesti ételbár erőssége, hogy olyan konyhai dzsókereket épít be a fogásokba, amelyekből egy hozzám hasonló, időhiányban szenvedő nagy eséllyel soha nem fog otthon barkácsolni. Az egészséges és a diétámba illeszkedő zsenik között szerepel az acai őrlemény, goji, matcha és a nagy kedvencem, a chia.
A spirulina külön mondatot is érdemel, olyan kreatív formában prezentálják, de nem csak látványként egy műalkotás. A magokkal, pelyhekkel megszórt, hihetetlenül finom, frissítő pohár gyakorlatilag egy fél, vagy szerényebb adagokkal élők esetében már főétkezés is lehet. A legszuperebb az egészben, hogy a vitaminokban, nyomelemekben gazdag, a pulton színes, izgalmas, műanyag csomagolásban parádézó ételekhez praktikus táblák tartoznak, amelyeken szépen sorban fel van sorolva, mi mindenből állt össze az adott induló. Vagyis így első ránézésre egyértelmű, az ételintoleranciáim tolerálják-e, vagy nem.
Szerintem zseniális a hely, hangulatos, gyors (hiszen készételekről beszélünk). Ha szívesen áldozunk izgalmas, és egészséges fogásokra, akkor kihagyhatatlan, két személyes kedvencem legalábbis mindenképpen. A minimum addiktív, magokból felálló lisztmentes kenyér (amit kötelezően felvennék minden abécé pékáru listájába, és bármennyit fizetnék, hogy napi szinten fogyaszthassam) és a spirulinás smoothie!”

Szerkesztőnk, Tóth-Szántó Krisztina:
„Nem vagyok allergiás, nem kell mentesen táplálkoznom, szerencsére. Bár érdekel az egészséges táplálkozás, és próbálkozom, kóstolok és figyelek, a legtöbbször a mentes kínálat nem ugorja meg az ízlelőbimbóim által támasztott elvárásokat. Az Oh My Greenben már a látványba bele tudtam volna fulladni: színes, pofás vegán, mentes és egészséges ételekkel szemezgettem az ételpulton.
Végül lazacos édeskömény boxra esett a választásom, amelynek a sonkahagyma, a menta és az édesburgonya kockák adták a különlegességét, kísérőnek egy joghurtos cékla padlizsánnal, egy tojásos galette (isteni volt), és a kihagyhatatlan magkenyér, amely bokormogyoró, chia mag, földimogyoró, hántolt napraforgó, lenmag, tökmag, útifűmaghéj és gluténmentes zabpehely varázslatos keverékéből készül.
Édesszájú lévén a desszerteket sem hagyhattam ki. Szeretsz te is úgy sütizni, hogy közben nem lesz lelkiismeretfurdalásod? Naná! A kurkumás muffin (szigorúan gluténmentes lisztből mézzel), a csokis narancsos kosár nyírfacukorral, kókuszliszttel és tápiókaliszttel biztos, hogy másnak is nagy kedvence lesz.”

Hol? www.ohmygreen.hu