Estélyi ruha 89 PET palackból, esküvői ruha eukaliptuszfából!

2017. április 15.
Biopamut, eukaliptusz és bambusz, tengerparti műanyaghulladék, újrahasznosított pamut, farmer és üveg – ilyen anyagokból készül a H&M különleges kapszulakollekciója, a Conscious Exclusive, ami immár hatodik éve jelenik meg évről évre olyan elegáns ruhákkal és kiegészítőkkel, melyek bizonyítják, hogy lehetünk egyszerre környezettudatosak és divatosak is.

A H&M célja, hogy minél több ember számára elérhetővé tegye a fenntartható, minőségi divatot. Ez a fenntartható anyagok beszerzésétől, a munkahelyi körülmények javításán át a vállalat ökológiai lábnyomának csökkentéséig számos dologra kiterjed.

Ennek a törekvésnek az egyik eredménye a Conscious Exclusive kollekció megszületése is: a H&M már hatodik alkalommal mutatja be fenntartható anyagokból készült kollekcióját, ezúttal ráadásul a női vonal mellett gyerek- és férfiruhákkal, valamint egy organikus olajokból készült parfümmel együtt.

A 2017-es Conscious Exclusive kollekció április 20-án érkezik, és a ruhák és kiegészítők mindegyike fenntartható anyagokból készült. Ilyen például a bioselyem, biopamut, biovászon, az újrahasznosított poliészter, újrahasznosított műanyag, a Tencel és a BIONIC®.

A Tencel az eukaliptuszfából készült fonal, amely azért jó választás, mert a fák, amelyekből származik, fenntarthatóak. Az ehhez használt fák vízigénye csekély, és például a gyapotnál kevesebb növényvédőszert igényelnek, tehát a lyocell nagyszerű, környezetbarát választás. Főleg, mivel a használt kémiai anyagok 99,5%-át zárt körfolyamatban használják, ami azt jelenti, hogy használat után felfogják és újra felhasználják.