Afrikai és ázsiai kávékülönlegességek Budapesten

2017. május 02.
Különleges kávézásra voltunk hivatalosak a Centrál Kávéházba, ahol a Nespresso friss és limitált kiadású, egzotikus kávéörleményeit kóstolhattuk meg. Ezúttal igazi kávéritkaságokat mutatunk be nektek, amelyek ráadásul alig pár napig lesznek kaphatók.

Az új Nespresso Explorations Limited Edition sorozat első kiadásában a márka Laosz és Kenya ritkaságnak számító kávéit hozzák el nekünk. Az újdonságok május 2-től egyediségük és kis mennyiségük miatt csak pár napig lesznek elérhetőek a kiemelt, budapesti Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

Az új kollekció első kiadása az Explorations 1 Duopack, amely két Limited Edition kávét tartalmaz: a Laos Bolaven Plateau és a Kenya Peaberry őrleményeket. Mindkét gondosan kiválasztott kávé olyan karaktert és ízvilágot kínál, amelyek egymással összehasonlítva fedik fel legbensőbb, ám különböző értékeiket. Mindkét termék Pure Origin kávé, vagyis alapanyaguk egy meghatározott régióból, s azon belül is egy bizonyos termelőtől, illetve termelőcsoporttól származik.

A kenyai és a laoszi különlegességekről bővebben:

KENYA PEABERRY

Az egyedi terroir és az itt termelt kávéfajták sokfélesége miatt Kenyát a “kávék királyaként” emlegetik az iparágban, a “peaberry” pedig egy igen keresett zöldkávé, amelynek értékét különleges gyümölcsössége és már-már lekváros ízvilága adja. A pörkölési eljárás pedig kihangsúlyozza a kenyai kávé finom savasságának és gyümölcsös ízjegyeinek eleganciáját. Ez az aromás espresso igazán kellemes meglepetéseket tartogat, hiszen a kandírozott alma, a mazsola, a szeder és a ribizli ízeit idézi.

 

LAOS BOLAVEN PLATEAU

A terroir-ban rejlő hihetetlen potenciált felismerve a Nespresso szakértői az itt termelt, nedves eljárással feldolgozott Arabica kávét választották ki arra, hogy keverési és pörkölési szaktudásuk segítségével a lehető leghatásosabban, mégis túlzott savasság nélkül érvényesítsék a kávé gabonás ízjegyeit. Így született meg ez az espresso, amelynek ízében felfedezhető az aranyló búza és a zöld növényi jegyek egyedisége. A kerek ízvilágú, kiegyensúlyozott savasságú Laos Bolaven Plateau a pirított gabona és a gyógynövények aromáit idézi.