A természet megújulása egy cipőben

2017. július 14.
Nem elég, hogy csodaszépek, izgalmasak, még a természet megújulásához is hozzájárulnak - a Mandragora a mai kedvencünk.

A Mandragora az egyediségről és a természetességről szól: kézzel készült nőies cipőkről, amelyek különleges olasz bőrökből készülnek. Mindegyik modell egy külön karakter, mely tükrözi viselője egyéniségét.

A márka alapítója, Scherfel Nóra a természet lenyűgöző színeiből és formáiból merített ihletet a cipők tervezéséhez. A növényi cserzésű bélésbőrnek és a környezetbarát csomagolásnak köszönhetően a Mandragora cipők igyekeznek hozzájárulni nemcsak a divat, de a természet megújulásához is. Vegyszerek helyett növényi cserzőanyagokkal teszik alkalmassá a bőrt a megmunkálásra, ezáltal nem kerülnek káros anyagok a környezetbe. A növényi cserzésű bőr egyúttal anti-allergén tulajdonságokkal rendelkezik és rendkívül kellemes érzetet nyújt a bőrnek. A cipők egy különleges, lenből készült zsákba kerülnek, mely egy újra hasznosított papírból készült dobozban kerül átadásra.

A felsőrészhez használt bőrök egy részét Nóra Milánóban választotta ki a 2018-as nyári-őszi bőr kollekció bemutatóján, így a cipők színeiben már a jövő év trendjeit követik. A Mandragora cipőkre az élénk színek, nőies formák és a vidám minták jellemzőek, melyek limitált darabszámban készülnek, így garantáltan nem jönnek szembe az utcán.

„A Mandragora cipők kialakításán hosszú hónapokig dolgoztunk annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek. Saját magam teszteltem a cipőket és addig nem léptünk a következő fázisba, amíg azt nem éreztem, hogy egész nap szívesen hordom az adott modellt. Azért volt számomra különösen fontos a kényelem, mert pontosan tudom, hogy milyen sok szerepben kell megfelelnie egy nőnek nap-mint nap.”

A cipőket Magyarország egyik leghíresebb cipészmestere készíti saját műhelyében. Hagyományos eljárással, kaptafára készülnek a cipők, kizárólag kézi munkával, gondos odafigyeléssel. Ennek köszönhetően a Mandragora cipők nevükhöz méltóan igazán különlegesek és varázslatosak.

Hol: CLIQUE Design Studio, 1082 Budapest, Baross u. 47. II.em., Facebook/MandragoraDesign