A gasztrobloggerek versenyének ezüstérmese Breakfast Lover Lili blogger, aki Caffé al Cocco fantázianevű kávékölteményében a limitált kapszulák lágy textúráját használta ki és kombinálta kókuszos ízjeggyel. Míg a győztes Kárai Dávid, az Íz Huszár alapító bloggere a tiramisu olasz desszert ízvilágát nyáriasította a jegeskávé alap segítségével.
Íme hát a két nyertes recept, arra az esetre, ha felfrissülésre vágynánk a tikkasztó augusztusi forróság közepette. Csak tudjunk választani a két gasztro-műalkotás között…
KÁRAI DÁVID – ÍZ HUSZÁR:
TIRAMISU ICED LATTE
Hozzávalók:
1 db Nespresso Leggero on Ice kávékapszula
4-5 db jégkocka
1,5 dl hideg tej
2-3 csepp mandulakivonat
1 dl hideg tejszín
1 evőkanál mascarpone
1 evőkanál porcukor
cukrozatlan kakaópor a tetejére
1 db babapiskóta díszítéshez
A jégkockát hideg pohárba tesszük, majd ráfőzünk egy adag espressot a Leggero on Ice őrleményből. Shakerbe tesszük, összerázzuk, majd ha lehűlt, egy másik pohárba átszűrjük.
A lehűtött kávéhoz hozzákeverjük a tejet és a mandulakivonatot. A tejszínt majdnem teljesen kemény habbá verjük, majd hozzákanalazzuk a mascarpone-t, ízlés szerint édesítjük és az egészet kemény habbá verjük. Habzsákba töltjük és a hideg kávéra nyomjuk. A hab tetejét megszórjuk kakaóval és babapiskótával kínáljuk.
BREAKFAST LOVER LILI:
JEGES-CSOKOLÁDES CAFFÉ AL COCCO
Hozzávalók:
1 db Nespresso Leggero on Ice kapszula (40 ml)
1 marék jég
2 evőkanál csokiszósz
1 dl sűrű kókusztej
Egy receptes pohár aljára öntjük a csokiszószt, majd teletesszük a poharat jégkockákkal. Ráöntjük a sűrű kókusztejet. Lefőzzük egy kis pohárba az espressot és ízlés szerint cukrot keverünk bele, majd az italunk tetejére öntjük.