Boldog születésnapot, Coco Chanel!

2017. augusztus 19.
1883. augusztus 19-én, Gabrielle Bonheur Chanel néven született meg a világ egyik legnagyobb hatású divattervezője, akit most már az egész világ Coco Chanelként ismer. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet!


1. Coco Chanelnek nem volt egyszerű gyerekkora: egy szegény családban született és édesanyja halála után egészen 18 éves koráig árvaházban nevelkedett. Egyébként itt tanult meg hímezni, varrni és vasalni is.

2. A legendás divatikon kalapok tervezésével kezdte karrierjét. Első kalapboltját 1913-ban nyitotta meg Párizsban, és a nagy siker hatására kezdett el ruhákat is készíteni.

3. 1954-ben, 71 éves korában nyitotta meg újra divatházát, amit a háború miatt 15 évre be kellett zárnia. Marlene Dietrich színésznőnek állítólag azt mondta, amíg az üzlet zárva volt „majd’ belehalt az unalomba”

4.Coco Chanel életéből musical is készült Coco címen. A broadway musicalt először 1969-ben mutatták be, Chanelt pedig a legendás Katherine Hepburn alakította.

5. A divattervezőnek az 5-ös volt a kedvenc száma, de a Chanel No. 5. nem így kapta nevét, hanem azért, mert Coco épp az ötödik illatmintát választotta az előkészített parfümmintákból, ráadásul az ikonikus illatot épp május 5-én dobták piacra!