#randomcello projekt Mindenszentekre

2017. november 01.
Mai favoritunk Kalmus Felicián, aki néhány évvel ezelőtt tűnt fel #randomcello projektjével a social mediában. Legújabb videóját Beethoven 7. szimfóniájának második tételéhez forgatta, mégpedig őszi lombok között.

Kalmus Felicián zenélt már a befagyott Balaton jegén, adott szerenádot Dunán úszó hajón, életre keltette az Egy gésa emlékiratait az ország legnagyobb cseresznyéskertjében, Peer Gyntöt óriás sziklák árnyékában. Random videóiban a környezet részévé válik a zenének, a koncertteremből kiemelt cselló új értelmet nyer a különleges helyszínek által.

„Ahogy mentünk bele az őszbe, egyre többet jutott eszembe ez a Beethoven tétel. Évek óta motoszkált a tudatalattimban, és éreztem, hogy kezdenem kell vele valamit. Amikor elkészült a feldolgozás, már tudtam, hogy hol akarom leforgatni hozzá a következő random videót… A sors úgy hozta, hogy éppen Mindenszentekre lettünk készen vele. Elmúlás, emlékezés, csend, magasztosság, szomorúság, méltóság, és remény, minden, amiről ez a nap szól… benne vannak ebben a rövid videóban. „ – mesélte Felicián a legújabb projektje kapcsán.