Tartalmas, last minute élmény év végére

2017. december 27.
Az év végéig látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum “Anna - Változatok székely asszonysorsra” című vendégkiállítása. Tényleg szuperizgalmas barátnős program, vagy éppen családi élmény lehet azoknak, akik kicsit belesnének a múltba, mindezt a 21. századi technika segítségével.

A kiállításon egy székely asszony sorsának balladai ívén kalauzolnak bennünket végig a 21. századi technika segítségével. Anna elbeszélését a GuideNow applikációnkon keresztül hallgathatjuk meg, miközben végigjárjuk életútját és szinte élettörténete részesének érezhetjük magunkat ezáltal. Külön izgalmat ad a programnak, hogy Anna magyar hangja nem más, mint a Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka.

Elgondolkodtató, kifejezetten tartalmas élmény, nem érdemes elmulasztani!

Bővebb információt itt találtok!

Külön érdeme a kiállításnak a szépen megfogalmazott képi világ. A kurátorok az életút egyes helyszíneit valóban díszlet-szerűen kezelték, felváltva és jó arányban stilizáltak és dokumentáltak. Nem féltek a látványos installációtól, a helyben megépített székelykapu, vagy a pajta látványától, de időről időre becsempésztek egy-egy kortárs kiállítási technikával megjelenített részletet, amely a látottakat a skanzen-feeling felől a 21. századi multimédiás kiállítások felé tolja. ” – írták róla a Revizoronline oldalán.