Megjelent a márciusi Marie Claire

2018. február 08.
Ha március, akkor tavaszi divat- és sminktrendek: friss számunkból mindent megtudhattok az új szezon meghatározó irányzatairól. A címlapon Dakota Fanning, aki nemrégiben hónapokat töltött Budapesten, és nagyon jól érezte itt magát.

 

Az egyik nagy büszkeségünk ebben a hónapban Apáról fiúra fotóriportunk, amelyben hét ismert férfi – fiaikkal együtt – állt a kameránk elé, hogy a nőkkel kapcsolatos kérdéseinkre válaszoljanak. A beszélgetések alapján mondhatjuk, hogy ha az ő elveik irányába halad a világ, akkor később már nem lesz szükség #metoo kampányra.

Dakota Fanning a nemzetközi Marie Claire-nek adott interjú előtt érkezett vissza Budapestről, ahol közel fél évet töltött a The Alienist című pszichosorozat forgatásával, amelyben – a Netflix leírása szerint – önfejű titkárnőt alakít, aki az 1870-es évek New Yorkjában a fejébe veszi, hogy ő lesz az első női rendőrnyomozó. „Dolgozom rajta, hogy mindig otthon érezzem magam és összebarátkozzam az emberekkel. Nagyon szerettem Budapesten lenni” – mondja.

Riporter szekciónkban a valódi kontra műszőrme vita érveit vesszük sorra, mindkét tábor alá tudja ugyanis támasztani az igazát. Az állatok életét megkímélő műanyag szintén komoly környezeti károkat okoz.

A kiskamaszok, leginkább a lányok, odáig vannak a Musically applikációért, amellyel rövid zenés videókat készíthetnek, a felnőttek többsége pedig még az app létezéséről sem tud. Miért viselkednek ilyen felnőttesen ezek a kislányok a klipekben, és baj-e ez egyáltalán?

Los Angeles pálmafáit akkor is jól ismerjük, ha sosem jártunk arrafelé, ugyanis számos film meghatározó hátterét adják. A pálmafákat azonban tönkreteszi a globális felmelegedés, a tönkrement óriásokat pedig másfajta fákkal fogja pótolni a város vezetése.

Exkluzív cikkünkben arról a titkos, damaszkuszi könyvtárról írunk, amelyet szír fiatalemberek hoztak létre, egyrészt azért, hogy megmentsék a könyveket, másrészt az olvasás sok nehézségen segítette át őket. Nemrégiben könyv is született róluk, és a könyvtár történetéről.

Biztos sokan vagyunk, akik már nehezen bírjuk a hideget és a havat, ezért Utazás rovatunkban Indonézia paradicsomi szigetvilágába repítünk benneteket. Idegenvezetőnk az utazási blogger Sárga ruhás lány.

A márciusi normál méretű lapszámhoz – az árusoknál kapható példányokhoz – SMINKECSETET csomagoltunk.