Mesés makramélámpa a slow life jegyében

2019. február 25.
Az idei év nagy visszatérője a retro lakberendezés sztárja, a makramé. Ezúttal természetesen megújult formában, nem csak hatalmas falidíszeken, hanem használati tárgyakon is találkozhatunk ezzel a rusztikus designnal. 

Dénes Dalmáról, a DADO megálmodójáról nehéz elhinni, de még csak tavasza óta makramézik. Már ősszel elindította webshopját, ahol a táskái közé hamar bekerültek a makramétárgyai is. Egyszerű növénykaspóktól a fali díszeken, álomfogókon át kiegészítők – például fejpántok, fülbevalók és karkötők – is megtalálhatók a kínálatában, sőt, a ZANI Store Budapestben még makramé-sarut is találunk Dalmától.

A napi kedvencünk viszont a DADO két makramélámpája: az egyik egy sima villanykörte vezetékének körbemakramézásától lett ilyen stílusos és egyedi, a másik viszont mintegy tíz óra aprólékos makramézás után nyerte el végleges formáját. Natúr színű nappalikba, a slow life életérzés kedvelőinek kötelező darab.

A márka jelenleg is elérhető NATURAL csodakollekcióját a természetesség inspirálta. A tárgyakhoz csak natúr színű pamut-, illetve rusztikus kenderfonalat használt Dalma. Viszont a marieclaire.hu-nak azt is elárulta, hogy a következő kollekciójában a macaronok pasztell színvilága fog a középpontba kerülni, így a színes enteriőrök rajongóinak is érdemes követniük a DADO szárnybontogatását.

Dalma az alkotáson kívül újrahasznosítást is vállal, például régi lámpavázak, üvegek „megmakramézását”, de esküvői dekorációt, rendezvények, üzletek és vendéglátóhelyek dekorációját is csinálta már.

Interjúnkat ITT olvashatjátok az alkotóval!