Mesés makramélámpa a slow life jegyében

2019. február 25. |

Az idei év nagy visszatérője a retro lakberendezés sztárja, a makramé. Ezúttal természetesen megújult formában, nem csak hatalmas falidíszeken, hanem használati tárgyakon is találkozhatunk ezzel a rusztikus designnal. 

Dénes Dalmáról, a DADO megálmodójáról nehéz elhinni, de még csak tavasza óta makramézik. Már ősszel elindította webshopját, ahol a táskái közé hamar bekerültek a makramétárgyai is. Egyszerű növénykaspóktól a fali díszeken, álomfogókon át kiegészítők – például fejpántok, fülbevalók és karkötők – is megtalálhatók a kínálatában, sőt, a ZANI Store Budapestben még makramé-sarut is találunk Dalmától.

A napi kedvencünk viszont a DADO két makramélámpája: az egyik egy sima villanykörte vezetékének körbemakramézásától lett ilyen stílusos és egyedi, a másik viszont mintegy tíz óra aprólékos makramézás után nyerte el végleges formáját. Natúr színű nappalikba, a slow life életérzés kedvelőinek kötelező darab.

A márka jelenleg is elérhető NATURAL csodakollekcióját a természetesség inspirálta. A tárgyakhoz csak natúr színű pamut-, illetve rusztikus kenderfonalat használt Dalma. Viszont a marieclaire.hu-nak azt is elárulta, hogy a következő kollekciójában a macaronok pasztell színvilága fog a középpontba kerülni, így a színes enteriőrök rajongóinak is érdemes követniük a DADO szárnybontogatását.

Dalma az alkotáson kívül újrahasznosítást is vállal, például régi lámpavázak, üvegek “megmakramézását”, de esküvői dekorációt, rendezvények, üzletek és vendéglátóhelyek dekorációját is csinálta már.

Interjúnkat ITT olvashatjátok az alkotóval!

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design