Hologramos bullet journallel erősít a magyar márka

2019. március 20.
Az ausztrál Jack and Huei Design Studió projektje motiválta a DOT for You-t arra, hogy stílusos módon hívja fel a figyelmet a globális felmelegedés veszélyeire. Így született meg a hologrammos Bujo. 

A BUDAPEST FIRKA bullet journal noteszek korall és kékes árnyalatú, fehérített korall színű borítóin továbbra is hangsúlyos elem Budapest térképe: a finom pasztell árnyalatokat a holo ezüst fólia teszi még izgalmasabbá.

A DOT for You csapata a minimál design szerelmeseiről sem feledkezett meg: a BUDAPEST FIRKA noteszt választhatják fekete borítóval, csillogó prégelés nélkül is. Az ő kedvükért született meg a notesz vakdombornyomott verziója.

Köztudott, hogy a Pantone 2019-re a Living Coral-t választotta az év színének. A design duó rámutat arra, hogy a korallok színe az óceánokban a tengeri ökoszisztéma egészségének egyik legfontosabb alapköve, azonban az éghajlatváltozás és globális felmelegedés okán az élő korallzátonyok lassan megsemmisülnek. Amikor a víz hőmérséklete emelkedik, akkor a korallszövetekben lévő színes algák elpusztulnak, ezek adják a korallnak az élénk színeket. Az algák nélkül a korallszövet átláthatóvá válik, felfedve az alatta levő fehér korallvázat – fehérítésnek nevezett folyamatot. Ha a meleg körülmények fennmaradnak, a korall végül meghal.

Az ausztrál design stúdió javaslata az, hogy a Pantone 2020-ra válassza az év színének a Bleached Coral-t (P 115-1 U), azaz a fehérített korallt, amely az éghajlatváltozás miatt elpusztult korallok színére emlékeztet, ezáltal erőteljesebben éljen a szín, a design, a kreativitás vélemény- és gondolkodást formáló erejével. A FIRKA noteszek FSC minősítéssel rendelkező papírból készülnek, azaz a papír gyártásához felhasznált fa ellenőrzött fakitermelésből származik. Ráadásul a a papír készítése során a gyártási eljárás klórtól mentes: ez az eljárás elejét veszi a mérgező és rákkeltő dioxinok kibocsátásának.