Menő fa design-utánfutóval gurul ezentúl az ART HEKK

2019. július 08. |

Tóth Andrej képzőművész álma vált valóra ezzel a menő hal alakú közösségi térrel, ami akár egy piacra, fesztiválra vagy kiállításra is könnyedén begurulhat. 

Tóth Andrej alkotásait messziről kiszúrjuk, annyira markáns és egyedi a stílusa. Ezentúl pedig az árusítóhelye is olyan megkülönböztethetetlenné fog válni, mint a termékei, hiszen elkészült a páratlan fa dizájn-utánfutója, mely önmagában is egy műalkotás.

“A halformájú utánfutó ötletével kerestem meg Szalontai Máté barátomat Nagymaroson, az ő újító ötleteivel csiszoltuk tökéletesre a tervet, majd folyamatos egyeztetések mellett ő készítette el jelenlegi formájára a fafelépítményt. Máté egy csodálatos kreatív szakember, aki képes életre kelteni a fát. Így születhetett meg Jónás is, ez a minden ízében egyedi, mozgó közösségi tér.”– mondta Andrej. A hal formájú mozgó tér teste gőzölt technikával hajlított falécekből áll, formavilága pedig letisztult és megidézi a klasszikus hajóbelsőket is. Anyaga és kialakítása naturalisztikus és a kortárs skandináv dizájnra hajaz, melyet tökéletesen ellensúlyozni fog Andrej színes termékpalettája a mozgó hal belsejében.

Funkcióját tekintve ez a csodálatos mozgó hal a művész szerint egyben galéria, bolt és workshop-helyszín is, egyszóval egy multifunkcionális közösségépítő tér, melyre jó ránézni és amelybe kicsik-nagyok is beléphetnek, ha egy kis ART HEKK művészetre vágynának.

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból hal

Lámpa lett az ikonikus szójaszósos halból

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa Horváth Zsuzsa

Díjat nyert a magyar dizájnlámpa