Menő fa design-utánfutóval gurul ezentúl az ART HEKK

2019. július 08.
Tóth Andrej képzőművész álma vált valóra ezzel a menő hal alakú közösségi térrel, ami akár egy piacra, fesztiválra vagy kiállításra is könnyedén begurulhat. 

Tóth Andrej alkotásait messziről kiszúrjuk, annyira markáns és egyedi a stílusa. Ezentúl pedig az árusítóhelye is olyan megkülönböztethetetlenné fog válni, mint a termékei, hiszen elkészült a páratlan fa dizájn-utánfutója, mely önmagában is egy műalkotás.

„A halformájú utánfutó ötletével kerestem meg Szalontai Máté barátomat Nagymaroson, az ő újító ötleteivel csiszoltuk tökéletesre a tervet, majd folyamatos egyeztetések mellett ő készítette el jelenlegi formájára a fafelépítményt. Máté egy csodálatos kreatív szakember, aki képes életre kelteni a fát. Így születhetett meg Jónás is, ez a minden ízében egyedi, mozgó közösségi tér.”– mondta Andrej. A hal formájú mozgó tér teste gőzölt technikával hajlított falécekből áll, formavilága pedig letisztult és megidézi a klasszikus hajóbelsőket is. Anyaga és kialakítása naturalisztikus és a kortárs skandináv dizájnra hajaz, melyet tökéletesen ellensúlyozni fog Andrej színes termékpalettája a mozgó hal belsejében.

Funkcióját tekintve ez a csodálatos mozgó hal a művész szerint egyben galéria, bolt és workshop-helyszín is, egyszóval egy multifunkcionális közösségépítő tér, melyre jó ránézni és amelybe kicsik-nagyok is beléphetnek, ha egy kis ART HEKK művészetre vágynának.