Bárhol felbukkanhat a legmenőbb menedékház

2020. július 28.
A moduláris menedékház merész formájával rögtön kitűnik a tájból, belsejében mégis közel érezhetjük magunkat a természethez. Az apró, de alaposan felszerelt faház ráadásul szállítható és bárhol felépíthető.

Az erdei menedékházak alapvetően funkcionálisak, a megfáradt kirándulók alapvető igényeit igyekeznek kielégíteni, vagyis többnyire valamilyen egyszerű főzési és fürdési lehetőséget és fekhelyet biztosítanak. Tulajdonképpen a Gnocchi+Danesi Architects stúdió moduláris faháza is ezt teszi, csak éppen luxuskivitelben: a 24 négyzetméteres (és egy további 12 négyzetméteres modullal bővíthető) épületben minden megvan, amire szükségünk lehet, és még annál is egy kicsit több. A minimalista kialakítású, mégis merész geometriai formákból építkező épület egyik fala gyakorlatilag egy teljes üvegfelület, ami pazar kilátást biztosít a tájra. A panelekből egyszerűen felépíthető menedékházban használhatjuk az apró konyhát, vagy melegedhetünk a dizájnos, függőkályha mellett, esetleg a házikóhoz tartozó, teraszba vágott tűzrakóhelyen is sütögethetünk.

A Mountain Refuge névre keresztelt koncepció különlegessége, hogy egyszerűen szállítható és különböző terepviszonyokon is gyorsan összeállítható, vagyis tényleg bárhol menedéket nyújthat a dizájnérzékeny utazóknak!

DesignBoom

Olvass tovább!