Hősugárzós íróasztal teszi kényelmessé a home office-t

2020. október 12.
A kotatsu asztal japán találmány, lényege, hogy egy puha, meleg takarót is beépítenek az asztalba, amit könnyedén magára húzhat az, aki az asztal mellett dolgozik. Ebbe a modern verzióba hősugárzó és USB-port is került!

A japán kotatsu feltalálása egészen a 14. századig nyúlik vissza: az asztal alatt akkor még széntüzeléssel fűtöttek, és ugyanúgy egy takaró segítségével akadályozták meg, hogy a meleg „kiszökjön”. A spéci asztal azóta is létezik, de most már elektromos fűtőtestekkel készítik, elsősorban azért, hogy hűvösebb időben is kényelmesen lehessen a földön (vagyis a tatamin) étkezni.

A japán Aeon Retail Co. most azonban átalakította kissé a koncepciót, hogy a kotatsu alkalmazkodjon. a covid miatt home office-ba kényszerült dolgozók igényeihez. Az eredetileg alacsony asztalka íróasztal-magasságba került, és még USB-portok és konnektorok is kerültek az asztallapra! Vagyis gyakorlatilag egy egész munkanapra bekuckózhatunk az asztal mellé, hogy garantáltan kényelmesen és melegben dolgozhassunk!

MyModernMet

Olvass tovább!