Hősugárzós íróasztal teszi kényelmessé a home office-t

2020. október 12. |

A kotatsu asztal japán találmány, lényege, hogy egy puha, meleg takarót is beépítenek az asztalba, amit könnyedén magára húzhat az, aki az asztal mellett dolgozik. Ebbe a modern verzióba hősugárzó és USB-port is került!

A japán kotatsu feltalálása egészen a 14. századig nyúlik vissza: az asztal alatt akkor még széntüzeléssel fűtöttek, és ugyanúgy egy takaró segítségével akadályozták meg, hogy a meleg „kiszökjön”. A spéci asztal azóta is létezik, de most már elektromos fűtőtestekkel készítik, elsősorban azért, hogy hűvösebb időben is kényelmesen lehessen a földön (vagyis a tatamin) étkezni.

A japán Aeon Retail Co. most azonban átalakította kissé a koncepciót, hogy a kotatsu alkalmazkodjon. a covid miatt home office-ba kényszerült dolgozók igényeihez. Az eredetileg alacsony asztalka íróasztal-magasságba került, és még USB-portok és konnektorok is kerültek az asztallapra! Vagyis gyakorlatilag egy egész munkanapra bekuckózhatunk az asztal mellé, hogy garantáltan kényelmesen és melegben dolgozhassunk!

MyModernMet

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Napi design