A legmenőbb magyar kutyaágy társadalmi vállalkozás segítségével készült

2020. november 02.
A többféle méretben és formában elérhető fekhelyek és a modern kutyajátékok a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Társadalmi vállalkozásában dolgozó, megváltozott munkaképességű nőket foglalkoztató varroda segítségével készülnek.

A Madzag és a Maacraft együttműködéséből született Mökki kollekció több szempontból is különleges. Egyrészt az alkotók szerettek volna olyan modern, letisztult kutyakiegészítőket alkotni, amik a gazdik igényeinek is megfelelnek: ahogyan Molnár Melinda, a Madzag alapítója fogalmaz, olyan beltéri kutyafekhely-rendszer megalkotására törekedtek, ami könnyedén illeszkedik a modern kutyatartók otthonába. A Maacrafttól már megszokott módon itt is visszaköszönnek a modern, letisztult formák és a természetes anyaghasználat, de a legizgalmasabb részlet, hogy a Maacraft révén a kollekció darabjai a Tű, cérna, Szeretet – Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének Társadalmi vállalkozásában dolgozó, megváltozott munkaképességű nőket foglalkoztató varroda közreműködésével készültek.

A fekhely két méretben és több formában is elérhető,  a kollekcióhoz felhasznált textilek állat- és környezetbarátok, illetve a fekhely belsejében ipari textilhulladék kapott helyet, hogy semmi ne vesszen kárba. A kutyabútor lapra szerelhető, így könnyen szállítható, és egyszerűen összeállítható. A játékok pedig ugyanezt az esztétikai világot követik – természetesen szem előtt tartva a kutyák igényeit.

Mutatunk néhány izgalmas fotót a Mökki kollekció darabjairól:

 

Olvass tovább!