Zseniális kirakósok magyar művészek rajzaiból

2020. november 04.
Első körben három magyar animációsfilm-rendező rajzai kerültek kirakósokra, de további izgalmas minták is tervben vannak.

A pusztában vágtázó lovak helyett (vagy mellett) most már kortárs alkotók izgalmas grafikáit is megpróbálhatjuk kisilabizálni az apró darabkákból. Megérkezett ugyanis a Kirakós, Lovrity Katalin Anna, Glaser Eszter és Papp Regina közös projektje, amelyben „újhullámos” kirakókat készítenek magyar és külföldi művészek rajzaiból.

„A kirakó szerintünk egyrészt egy kedves kis nosztalgiázás, viszont a mintáinkkal egy újabb világ nyílik meg, amiben közelről kell tanulmányoznod egy grafikát, és a végén akár be is keretezheted, és kiteheted a falra, mint egy alkotást” – magyarázza Papp Regina. Első körben három magyar animációsfilm-rendező, Hárshegyi Vivi, Lovrity Anna Katalin és Orosz Judit munkáiból nyomtak kirakókat, de a tervek szerint folyamatosan bővül majd a repertoár – magyar és külföldi művészekkel is. A Kirakós különlegessége, hogy ilyen módon a művészeket is támogatják: ahogyan Regina elmondta, nagyon fontos számukra, hogy külön bemutassák az alkotókat, és hogy minden eladott kirakó után ők is részesüljenek a bevételből.

A jelenlegi kollekcióban találunk színes absztrakt képet, bizarr hangulatú pillangós rajzot és növényimádó lányt is. Ezen az oldalon lehet megnézegetni őket, de érdemes követni a Kirakóst Instagramon is.

Olvass tovább!