Gyermekvasárnap

2013. július 22.

A Marie Claire magazin sok változáson ment keresztül 1937-es megjelenése óta, de az egész világon megőrizte szellemiségét. Szeptemberben a magyar Marie Claire a társadalmi felelősségvállalás tudatosítása érdekében indította útnak első kampányát. Nyolc civil szervezetet és nyolc nőt mutattunk be, akik önként tesznek azért, hogy a rászorulóknak jobb legyen. Szerettük őket, és szerettétek őket Ti is. Velük, velünk együtt sokan a jó ügyek mellé álltak. Most a Gyermekétkeztetési Alapítványnak próbálunk segíteni.

Május 1-je és 4-e között a budapesti Városligeti Műjégpályán várja az érdeklődőket majálisra a Gyermekétkeztetési Alapítvány, ahol rengeteg éhes szájat szeretnének megetetni.

A négynapos rendezvény programja:

Május 1., csütörtök 10:00–17:00-ig
– Ugrálóvár
– Pónilovaglás
– Aszfaltrajzverseny
– Kézműves-foglakozás (közel száz kézművessel)
– Ingyen szendvicsek a gyermekek részére
– Közös torna Czanik Krisztiánnal

Május 2., péntek 10:00–20:00-ig
– Ugrálóvár
– Pónilovaglás
– Kézműves-foglalkozás
– Fásy mulató

Május 3., szombat 10:00–20:00-ig
– Ugrálóvár
– Pónilovaglás
– Kézműves-foglalkozás
– Blue Session koncert

Május 4., vasárnap 10:00–20:00-ig
– Paprikáskrumpli-főző verseny

– Ugrálóvár
– Pónilovaglás
– Kézműves-foglalkozás
– Veterán tűzoltóautók bemutatója
– Koncertek egész nap (Kaláka, Takáts Tamás, Spam)
– Bohócok

Május 4-én, vasárnap rendezi meg a Gyermekétkeztetési Alapítvány első paprikáskrumpli-főző versenyét, ahová 2000 rászoruló gyermeket várnak országszerte 100 településről, akik külön-külön 20 fős csapatokat alkotnak. Minden csapatnak külön bogrács áll a rendelkezésére, amelyben saját ízlése szerint készítheti el a paprikás krumplit, természetesen kísérőik segítségével.
Azok a csapatok, amelyek az első három helyen végeznek a főzőversenyen, értékes ajándékokkal „térhetnek haza”.

Első díj – a nyertes csapat ellátogathat a budapesti Csodák Palotájába, és a település 1.000.000 Ft értékben kap élelmiszereket az alapítványtól.

Második díj – a második helyezett csapat ellátogathat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, és a település 500.000 Ft értékben kap élelmiszereket az alapítványtól.

Harmadik díj – a harmadik helyezett csapat a fellépő zenekarok, énekesek CD-it és könyvnyereményt kap, valamint a településnek 300.000 Ft értékben juttat élelmiszereket az alapítvány.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány elsősorban a rászoruló gyermekeknek szeretne örömet szerezni, hiszen azon kívül, hogy saját maguk is belekóstolhatnak a bográcsozás élményébe, a színes programok teszik felejthetetlenné számukra ezt a négy napot.

‘),