Hámori Gabriella: „Életemben nem voltam ennyire nyitott!”

2013. július 22.

Az ifjú színésznő Jászai Mari-díjat kapott, és hamarosan egy Márai Sándor-regényből készülő filmben kezd játszani, miközben az Örkény István Színház színpadán majd minden este szerepe van. Gabi már nagyon várja a nyári szabadságát, hogy végre tengerre szállhasson a szerelmével…

Hámori Gabriella most először ad interjút kedvenc kávézójában: „Itt, a kertben mindent elárulok magamról, ezért jövök ide csak a barátaimmal” – mondja Gabi, és máris a szerelemről beszél, mert a napsütésről rögtön ez jut eszébe. Horvát szerelme, Dujam festőművész. Hol ő van itt, hol Gabi Splitben nála. „Először angolul vallottunk egymásnak szerelmet, de már nekem is nagyon jól megy a »Volimte!« és neki is a »Szeretlek!«”

Beszélgetésünkre egyik kezében francia nyelvkönyvvel, szótárfüzettel érkezik, másik kezében szépirodalom van, készül a Hospice Alapítvány gálaestjére. Közben már nagyon várja a nyári pihenést, mozgalmas időszak van a háta mögött. Tavaly ő képviselte Magyarországot a berlini filmfesztivál Shooting Stars rendezvényén, melyen az európai film ígéretes színésztehetségei mutatkoznak be. Gabinak a fesztivál számos felkérést és új barátságokat hozott, és már készül a következő évadra is: egy német regény színpadi változata, A műselyemlány című monodráma főszereplője lesz, és Márai Sándor Eszter hagyatéka című regényének filmváltozatában is láthatjuk majd. A mozifilmben egy olyan lányt fog játszani, aki fiatalon veszítette el az édesanyját…

„Éppen a napokban kerestek meg egy filmfőszereppel Londonból. Lehet, hogy már idén nyáron el is kezdjük forgatni ezt a filmet, de én most csak az utazásaimra tudok gondolni. Évek óta érzem, hogy a munkám már annyira kitölti minden percemet, ami nem normális, úgyhogy ezen sürgősen változtatnom kell. A londoni felkérést a Shooting Starsnak köszönhetem, ami szakmailag és emberileg is nagyon meghatározó volt az életemben. Az ott kötött barátságok tették nagyon intenzívvé azt a néhány napot, amit Sevillában és Tallinnban éltünk meg 21 színészkollégával. Egy ír lánnyal, egy finn és egy portugál fiúval nagyon jól összebarátkoztunk, sőt akkor és ott sorsszerűnek éreztük a találkozást. Azóta is rendszeresen hívjuk egymást. Telefonon meg vendégségbe is. Most viszont az a legfontosabb, hogy nyáron egy hónapot Horvátországban Dujammal töltsek. Elmegyünk egy szigetre, és a bérelt hajónkkal oda megyünk, ahova csak akarunk.”

Szöveg: Szűcs Péter
Fotó: Hajdu András
Styling: Laczkó Mónika
Smink: Gera Anna
Haj: Kenyeres Attila, Stefanik Atilla

Szűcs Péter teljes interjúját a júniusi Marie Claire magazin 60. oldalán olvashatod, amelyből kiderül, hogyan találkozott Hámori Gabriella és Dujam Horvátországban.

‘),