Karácsonyi ruhacsomag

2013. július 22.

Úgy döntöttünk, segítünk! Meghirdettük, összefogtunk, így nem kis mennyiségű ruhát sikerült összegyűjtenie kiadónknak, amellyel megajándékozhattuk a Menhely Alapítvány pártfogoltjait, a hajléktalanokat az ünnepen.

A Menhely Alapítvány tizenhét éve tárt karokkal várja a fővárosi fedél nélkülieket. A főként pályázatokból és adományokból élő szervezet önkéntesei azóta többszintű hajléktalansegítő rendszert építettek ki nappali melegedővel, zuhanyozóval, némi ennivalóval és tiszta ruhával.

Te is segíthetsz!
Kinőtt, megunt, feleslegessé vált, de még jó állapotban lévő ruháidat, cipőidet soha ne dobd ki! Gondolj mindig arra, lehet, hogy valaki épp kabát nélkül rója az utcákat a nagy téli hidegben. Kiselejtezett holmijaidat gyűjtsd össze, és ajánld fel a Menhely Alapítványnak. Segíts te is, hogy a fedél nélküliek érezzék, vannak, akik gondolnak rájuk! Bővebb információért és az előzetes egyeztetés érdekében hívd az alapítvány éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálatát a 06.1.338.4186-os telefonszámot, vagy látogass el a www.menhely.hu[1] honlapra.

Munkájuk elismeréseként segélyakciót hirdettünk kiadónkban. A Sanoma Budapest Kiadói Zrt. munkatársai, dolgozói egymásnak adták a kilincset, sorra érkeztek szerkesztőségünkbe meleg takarókkal, ruhával és cipővel teli csomagokkal. Volt, aki egymás után többször is benézett hozzánk – persze sohasem üres kézzel. Mi pedig örültünk, és zsákszámra cipeltük a ruhákat „raktárunkba”, hogy aztán szerényen, de azért kicsit büszkén átadjuk Tóth Zelmának, a Menhely Alapítvány önkéntesének és szociális munkásának, illetve rajta keresztül annak a sok ezer fővárosi hajléktalannak, akik most is valahol Budapest utcáin élik az életüket.

[Marie Claire, 2008. január]

References

  1. ^ www.menhely.hu (www.menhely.hu)

‘),