Köszönjük a támogatást

2013. július 22.

Rengetegen csatlakoztak az elmúlt hónapokban a Marie Claire társadalmi felelősségvállalás jegyében indított kampányához! A Marie Claire szervezésében olvasóink is felelősen és aktívan tehetnek társadalmunkért azzal, hogy segítik a lapban megjelenő szervezetek munkáját, így az általuk felkarolt ügyeket. Most elolvashatjátok, mire költik a szervezetek a havi előfizetésekből befolyt pénzt.

Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Az egyesület a kapott összeget a nemzetközi Családnap alkalmából a margitszigeti Családi Napra fordítja.
Infó: www.noe.hu[1]

Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány
A támogatást az alapítvány önkéntesei képzésére fordítja – akik, nem utolsó sorban, a Marie Claire kampányának köszönhetően egyre többen vannak –, hogy minél felkészültebben és minél több ötlettel, kreatív anyaggal mehessenek be a kórházban fekvő gyerekekhez. Ez tapasztalt szakemberek előadásait (fejlődésről, gyászról, betegségtudatról, az alkotás öröméről és erejéről stb.) és rendszeres szupervíziókat is jelent a havi találkozók mellett. A játékok és foglalkozások egy része anyagigényes, így társas- és fejlesztő játékokra, eszközökre (olló, ecset, festék, ragasztó stb.) lesz lehetőség beruházni a Marie Claire támogatása jóvoltából.
Infó: www.agyszinhaz.hu[2]

Lea Otthon – Családok Átmeneti Otthona
A szervezet a Marie Claire kampányának jóvoltából a befolyt összeget fejlesztésére és bővítésére fordítja. Céljuk a hátrányos helyzetbe kerülő családok átmeneti otthonának biztosítása és a gyermekek átmeneti gondozása.
Infó: www.lea.hu[3]

Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület
Az egyesület számítógépeket vásárol és bővíti az internetelérhetőséget, mivel sok ügyfele számára az internet az egyetlen lehetőség, amelyen keresztül a szétszakadt családok tagjai kapcsolatot tudnak egymással tartani. Valamint a nyári gyerektábor költségeihez járulnak hozzá a befolyt összeggel. Az egyesület minden évben egyhetes nyári tábort szervez a menekült gyerekek számára, amely nagyon fontos a magyarnyelv-tanulás, a szociális akklimatizáció, a traumák feldolgozása és gyermekkori élmények, örömök szempontjából egyaránt.
Infó: www.menedek.hu[4]

DIA – Demokratikus Ifjúságért Alapítvány
A DIA a befolyó összeget a KÖZÖD!-díjakra fordítja.
Infó: www.i-dia.org[5][6]

[Marie Claire, 2009. május]

 

References

  1. ^ www.noe.hu (www.noe.hu)
  2. ^ www.agyszinhaz.hu (www.agyszinhaz.hu)
  3. ^ www.lea.hu (www.lea.hu)
  4. ^ www.menedek.hu (www.menedek.hu)
  5. ^ KÖZÖD!-díjakra (www.kozod.hu)
  6. ^ www.i-dia.org (www.i-dia.org)