Péterfy Bori

2013. július 22.

A Krétakör Színház színésznője, a nagy sikerű Amorf Ördögök zenekar egykori énekesnője végre szólólemezt készített. Péterfy Borit az idei Szigeten underground dívának kiáltották ki, azóta rajongótábora és reménytelenül szerelmes csodálói csak így emlegetik…

„Hajolj bele a hajamba” – dúdolja Bori aktuális slágerét, ami már majdnem main-stream, de azért még mindig és biztosan underground. Az újrahangolt MR 2 Petőfi Rádió szinte vég nélkül játssza a dalt, a változatosságot és az alternatív kultúrát kedvelők legnagyobb örömére. A színésznő-énekesnő két próba között szakít időt randevúnkra. Számtalan oka van annak, hogy az A38 Hajó fedélzetén találkozzunk. „Szeretem a Dunát, és olyan jó, hogy végre használjuk valamire, ha már itt van nekünk – fejti ki rögtön véleményét, miközben erős feketét rendel. – Akkor is gyakran járok ide, ha nem lépek fel, mert ezen a hajón csupa izgalmas dolog történik az emberrel.”

A dunai izgalmakba nem avat be, „azt mindenkinek magának kell megtapasztalnia”, de abba igen, hogy az ember akár munkaidőben, sőt a színpadról is kinézhet magának valakit. Bori a Krétakör Színház egyik előadása közben (A Niebelung lakópark – a szerk.) a Budavári Sziklakórházban látta meg Merényi Dávid fotóst, akivel már össze is házasodtak. „Kinéztük egymást, és ő megvárt az előadás végén – meséli Bori, miközben percenként rácsodálkozik a Dunára és magára a hajóra is. – Ez az ukrán kőszállító hajó akár színház is lehetett volna, szóba került, hogy ez lesz az állandó játszóhelye a Krétakör Társulatnak, szép álom, ami sohasem válhat valóra. Amikor a hajó színpadán lépek fel, az öltözőmben, sminkelés közben mindig eszembe jut, milyen jó lenne most egy színházi előadásra készülni…”

Az új lemez hamarosan kész, címe nem lesz, „önmagáért beszél”. Csak annyi lesz ráírva: „Péterfy Bori” és „Bori Love Band”. A zenekar az Amorf Ördögök legutóbbi felállásából alakult, új a stílus, de a lemezbemutatón néhány Borinak kedves Trabant-, illetve Balaton-feldolgozás is elhangzik. „A munkám és a magánéletem is inspirál, sokat utazom, és talán ez a sorsom, hogy mindig különleges történetekbe és kapcsolatokba csöppenek. Ezeket mind megéneklem a színpadon. És most már határozottan állíthatom, hogy a legnagyobb izgalom az életben a férj…”

Szöveg: Szűcs Péter
Fotó: Merényi Dávid

‘),