Tévéből ment színházba

2013. július 22.
Tévéből ment színházba

Szabó Erika sok év Barátok közt után két éve vett egy nagy levegőt, és eldöntötte: felvételizik a Színművészeti Egyetemre. Sokan csodálkoztak, miért nem a sima úton megy, használja a sorozatbeli ismertségét, és keres pénzt ahelyett, hogy évekre beköltözik a Vas utcába. Így is megrémült, amikor a harmadik rosta után felvették. Most az ő főszereplésével kerül a mozikba első nagyjátékfilmje, az Üvegtigris 3.

Idősebb az osztálytársainál, de ezzel együtt több élettapasztalattal is bír. „Voltak félelmeim, de látom, másoknak meg másfajta erős tapasztalatai vannak, és mindenki abból dolgozik, amije van. Rengeteget vagyunk együtt, és nagyon intenzíven. Hétvégén is végig óráink vannak, éjszakánként próbálunk.” Tetszik, hogy ennyire belerakja magát, biztosan megoldható lenne, hogy saját kislakásból járjon be, de inkább kollégista lett. „Nagyon sokat kell dolgozni, de én ezt szeretem. Mikor kiderült, hogy a sorozatból kikerülök, attól féltem, fontosabb a tévé, és majd úgy fogom érezni, elveszett az identitásom. De elrendeztem. Örülök, hogy része volt az életemnek, nincs bennem fájó nosztalgia, szívesen nézem a sorozatban a kollégáimat. De jókor jött a változás. Néha fontos a kényelem helyett komoly döntéseket hozni és elengedni a tutit. Itt senki sem ígér semmit. Igaz, a munkának mindig van eredménye. Megérzed, ha valami mást kell csinálnod.”
Az Üvegtigris 3 bemutatója fedi a vizsgaidőszakát. „Nem fogok tudni elmerülni egészen az érzésbe – nevet –, hogy az első nagyjátékfilmem moziba kerül, mert közben koncentráltan kell teljesítenem.” Kérdezem, azért is dolgozik-e ennyire keményen, mert bizonyítani szeretné, nem egyszerűen egy jó csaj. „Sokszor odaállsz egy ötvenéves nő mellé, és érzed: semmi esélyed, mert benne annyi nőiesség, bölcsesség van, annyi tapasztalat árad belőle, amennyi benned nem lehet még meg. Egyáltalán nem tartom döbbenetes szépségnek magam – pár osztálytársamat igen –, de az adottságaimmal együtt vagyok önmagam. Húsz év múlva olyan nő szeretnék lenni, akivel jó beszélgetni, tájékozott, magabiztos, és profi abban, amit csinál. Lehet, hogy addigra már a légfrissítőből is botox jön – ki tudja?” Érdeklődöm, mit vár a legjobban a karácsonyi szünettől. Nem lep meg, hogy a lista élén az alvás áll. „Szeretnék még főzni, sehová se menni, filmet nézni, olvasni.” Karakán, egyenes csaj. Bírom.

Szöveg: Winkler Nóra
Fotó: Sárosi Zoltán
Smink: Békefi Zsóka

Olvass további infókat a Barátok Köztről a Nők Lapja Cafén!

‘),