Weisz Fanni az Elsők között

Weisz Fanni hallássérült modell lesz hazánk első résztvevője a Vodafone Firsts globális programjának, amely olyan kezdeményezéseket támogat, amelyeket a világon először valósítanak meg mobiltechnológia alkalmazásával.

A Főállású Angyalként a Hallatlan Alapítványnál dolgozó modell célja, hogy szeptembertől kezdődően három siket gyereket halló közösségbe integráljon. Ebben a Firsts program által életre hívott videós jelnyelvi tolmácsszolgálat lesz segítségére. A hazánkban egyedülálló tolmácsszolgáltatás segítségével az alapítvány irodájában webkamera előtt ülő jelnyelvi tolmácsok a nap 24 órájában elérhetőek okostelefonon vagy táblagépen keresztül egy szabadon letölthető videóchat programmal. Fanni tervei szerint a videós jelnyelvi tolmács segítségével a siket gyerekek ugyanúgy részt tudnak majd venni az oktatásban, mint halló társaik.

A hazai példa mellett külföldön is izgalmas kezdeményezéssekkel találkozhatunk: Indiában Mary Kom olimpikon a mobil technológia segítségével szeretné segíteni az ország területén élő nőket az önvédelem terén, Londonban pedig az első több érzékszervvel is élvezhető tűzijátékkal köszöntötték 2014-et, így a szilveszterezőkre eper illatű ködfelhő, narancsízű buborékok és ehető konfetti hullott.