Instagram: a kedvenc streetstyle-fotósunk

2014. január 24.
Új sorozatunkban minden héten bemutatunk egy-egy olyan Instagram usert, akit érdekesnek, extrának, újszerűnek vagy éppen szerethetőnek tartunk, és jó szívvel ajánljuk, hogy ti is kövessétek!

Le 21ème nem streetstyle-blogger, nem is szereti a blog szót használni a honlapjára. Sokkal inkább fotóriporter, aki él-hal a divatért, és aki különleges, sőt a szokványostól teljesen eltérő beállításaival hívja fel magára a figyelmet.

Megreformálta a streetstyle-képek világát: tőle nem láthatunk szimplán szembenézős, teljes alakkal felénk fordulós, hagyományos outfit fotókat. Képei önmagukért beszélnek, nevének leírása nélkül is azonnal ráismerhetünk.

A név mögött a francia Adam Kats Sinding áll, aki Párizs, Milánó és New York utcáit járva mutatja meg nekünk, milyen az ő szemén (lencséjén) át az utca divatja. Pedig a véletlen sodorta a fényképészet felé: amikor édesapja meghalt, megörökölte a kameráját, majd egy barátnője megkérte, hogy a modellkarrierje beindításához készítsen róla pár képet. Egy csapásra ezzel az ő sorsa is eldőlt.

Képeit ma már megtalálhatjuk az amerikai és angol Marie Claire-ben, az orosz és ausztrál Vogue-ban, de olyan nagynevű online fashion oldalak is gyakran nyúlnak hozzá, mint a Stlye.com, és fotózott már Marc Jacobs felkérésére is. Tehetségének és különleges látásmódjának köszönheti az Instagramon is 95 ezer követőjét.

Kövesd te is Le21ème-t az Instagramon, ahol persze minket is megtalálsz, mégpedig @marieclarehun néven!

A képeket nagyobb méretben itt tudod megnézni!