Fontos célokra költ a H&M alapítványa

2014. február 12.
Az oktatás szélesebb körű elterjesztése, az ivóvízellátás javítása és a nők érvényesülésesnek elősegítése érdekében támogatja a H&M Conscious Foundation az UNICEF-et, a WaterAidet és a CARE-t. A három különböző program összesen 180 millió svéd koronában részesül.

„Gratulálok a H&M Conscious Alapítványnak, hogy azokon a területeken segít, amelyek fejlesztése elengedhetetlen a fenntartható fejlődéshez. A támogatás mindegyik területen áttörést hozhat” – mondta Jeffrey D. Sachs, a Columbia Egyetem Föld Intézetének elnöke, az az ENSZ főtitkárságának tanácsadója.

A most bejelentett oktatási program az UNICEF-fel együttműködésben valósul meg, a célja a gyerekek korai fejlesztése, hogy a gyerekek még az iskola megkezdése előtt felkészüljenek a tanulásra. A második terület az ivóvízellátás javítása: a WaterAid szervezet együttműködésével 250 ezer iskoláskorú gyerek jut majd tiszta ivóvízhez 2017-ig. A CARE-rel pedig a hátrányos helyzetben lévő nők megerősítésére fókuszálnak, a cél, hogy 2017-re százezer, a fejlődő országokban élő nő jusson hozzá azokhoz az eszközökhöz és tudáshoz, amely segítségével kisvállalkozásokat hozhat létre. A három program összesen 180 millió svéd koronából valósul meg.