Instagram: sziporkázó ételművész

2014. február 28.
Péntekenként visszatérő sorozatunkban egy-egy olyan Instagram usert mutatunk be, akit érdekesnek, extrának, újszerűnek vagy éppen szerethetőnek tartunk, és jó szívvel ajánljuk, hogy ti is kövessétek!

E heti Insta kedvencünk a Malajziában élő Samantha Lee. Amit ő tesz (vagy tenne) elénk az asztalra, azt biztosan megennénk, miután kigyönyörködtük magunkat benne.

Samantha két kislány anyukája, teljesen amatőr szakács, pontosabban hétköznapi háziasszony. 2008-ban kezdett el otthon különleges ételkreációkat készíteni, amit elsősorban lányai inspiráltak. Aztán az elkészült csodákat posztolta az Instagramon, és igen hamar megugrott követőinek száma. Soha nem gondolta volna, hogy kicsivel később már ételművészként emlegetik a médiában, és 400 ezernél is többen rajonganak érte. Fantáziadús és ötletes kreációihoz nem használ mást, mint amit egyébként megtalálunk otthon a konyhánkban, illetve ollót, kést és fogpiszkálót.

Samantha szerint az ötletes tálalás nemcsak azért fontos, mert így nincs az a gyerek, aki ne kóstolná meg a nyuszi alá rejtett zöldséget, hanem a felesleges élelmiszerhulladék elkerülése érdekében is. Minek is dobnánk ki egy kis maradék brokkolit, ha készíthetünk belőle dzsungelt?

Alkotásaiban nemcsak gyönyörködhetünk, honlapján mindegy egyes receptet részletes leírással meg is találunk. Kreatív anyukák, hajrá – lehet alkotni a hétvégén! Mert azt Samantha is bevallja, hogy nem mindennap örvendezteti meg lányait hasonló kreációkkal.

Kövesd te is @leesamantha-t az Instagramon, ahol persze minket is megtalálsz, mégpedig @marieclarehun néven!

Kattints a fotóra a nagyobb felbontású képgalériánkért!