Kampány a nőkért: üzennek a tavalyi nyertesek

2014. április 28.
30-án lejár a beküldési határidő, addig várjuk az ÚJJÁSZÜLETÉS – Kampány a Nőkért 2014 pályázatait. Tavalyi nyerteseink tapasztalatai, üzenetei és biztatása talán segít azoknak, akik haboznak, részt vegyenek-e. Mi idén is megpróbáljuk a lehető legjobb helyekre juttatni a kategóriánként 500 ezer forintos díjat.

FÜLÖP BRIGITTA,
a Törődj a gyerekekkel! kategória tavalyi nyertesének üzenete

Amikor olvasgattam a Marie Claire magazin felhívását a pályázatról, ritka jó ötletnek tartottam, el is ábrándoztam azon, milyen klassz is lenne, ha megnyerném az egyik kategóriát, mert akkor lecserélhetnénk a lepukkant kerámia égetőkemencénket az iskolánkban. Álmodozni, azt persze lehet… Úgy gondoltam, mivel nem vagyok valakinek a valakije, biztosan semmi esélyem sincs. Ezt jól megbeszéltem magammal, és ebben is maradtam. Egyedül a férjemnek meséltem el, aki nem értette a szkeptikusságomat. Mi vesztenivalóm van azzal, ha beadok egy pályázatot, dörmögte. Azért még rágtam magamban az ötletet pár napig, majd amikor már nem bírtam tovább, leültem és egy szuszra megírtam a pályázatot.

Aztán telt-múlt az idő, és egy napsütéses délután éppen az osztályommal játszottunk az iskola udvarán, amikor megcsörrent a telefonom. Gondoltam, már megint valami biztosítást akarnak eladni, jajajajaj. De nem. Jött a hír, hogy én nyertem a pályázatot, és sok-sok pénzt kapunk egy használt kemencére. Volt ám nagy sikítás az udvaron. Olyan érzés volt, mint amikor díjat kap az ember. Szóval, szuper, klassz, léleksimogató, borzongató, felemelő, soha el nem felejtős…

Ezután vérszemet kaptam, és írtam öt kemencegyártó cégnek, hogy annyi pénzem ugyan nincs, hogy egy vadonatúj kemencét vehessek, de ha lenne egy szépséghibás, elfekvő darabjuk, gondoljanak rám. Ötből négy pozitívan reagált, és egy hónap múlva már az iskolában is volt azi új kemence.

Azóta nagyon sokat dolgozott, és csodás alkotásokat ontott magából. Indultunk két alkotói pályázaton is a gyerekek kerámiáival, és mindkettőn a legelőkelőbb helyezést sikerült elérnünk.

Hogy mi ebből a tanulság? Ne legyetek szkeptikusak, nem kell, hogy valakinek a valakije legyél, megtörténhet veled is a csoda. Sok sikert!

GERLE ÉVA,
a Törődj a nőkkel! kategória tavalyi nyertesének üzenete
Nagy pillanata volt az életemnek, amikor megtudtam, hogy a Marie Claire kampányának Törődj a nőkkel! kategóriáját én nyertem. Emlékszem, meleg májusi nap volt, a kedvenc bisztrómban voltam épp, amikor megszólalt a telefon. Olyan közösség lett az azóta eltelt egy évben blogom olvasóiból, amilyenről nem is álmodtam. Rendszeresek a találkozók, szívmelengető a pezsgés. A csakazolvassa.hu derékhada intenzíven tudja támogatni egymást a kommentekben és élőben is, ítélet és kotnyeleskedés nélkül meghallgatják azokat, akinek nehéz, fontos kérdéseket vetnek fel, összegyűjtik a női létet érintő médiatartalmakat, engem pedig írásra inspirálnak: mindennap megjelenik egy bejegyzés. Végre készül az első könyvem is. Önbizalmat és tudatosságot is nyertem az ösztöndíjjal.

SALAMON ADRIENN,
a Törődj az egészséggel! kategória tavalyi nyertesének üzenete

Lassan egy éve, hogy nyertem a Marie Claire pályázatán. 2009-ben kezdtem a küzdelmet az endometriózis ellen. Felvállaltam a történetemet, hogy segíteni tudjak másoknak, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Kis lépésekben, leginkább saját erőből kezdtem el kommunikálni, segíteni és támogatni azokat a szakembereket, akikről azt gondoltam, hogy együtt sikereket érhetünk el az endometriózis elleni küzdelemben.
A Marie Claire pályázata egyrészt lehetőséget biztosított arra, hogy az endometriózis nagyobb publicitást kapjon, illetve segítségével egy, a korábbiakhoz képest is színvonalasabb rendezvényeket tudtunk szervezni.
Az utat egyedül kezdtem, de már nem vagyok egyedül, segít és támogat egy társ, a család, a Női egészségért csapata és sok-sok nő a visszajelzéseivel, a lájkokkal, a biztatásukkal.
Hogy mit kaptam a Marie Claire pályázatától? Lehetőséget a „Női egészségért” ügyhöz. De egy év után most jövök csak rá, ahogy ezeket a sorokat fogalmazom, hogy lehetőséget kaptam ahhoz, hogy a saját utamat járjam, hogy kiteljesedhessek abban, ami valóban az én utam, és amit évek óta szeretnék. Új lendületet kaptam, köszönöm, Marie Claire.

HORVÁTH RITA,
a Törődj a művészetekkel! kategória tavalyi nyertesének üzenete

Kedves leendő pályázók!
A tavalyi évben nyertem Törődj a művészetekkel! kategóriában. Egyelőre még mindig kialakulóban van a projektünk, de a Marie Cleaire-nek köszönhetően óriási kezdőlökést kaptunk, ami megadta azt a pluszmotivációt és -energiát, amire szükségünk van a még ránk váró rengeteg munkához. Ha van egy jó ötletetek, ha jó csapat is áll mögöttetek, jelentkezzetek bátran, tényleg megéri! Megismerik a neveteket, és kialakíthattok egy jó kis kapcsolatrendszert a továbbiakhoz. Én nagyon hálás vagyok, hogy támogatást és bemutatkozási lehetőséget is kaptunk. Köszönöm.