A thai ladyboyok mindennapjai

2014. december 16. |

Az egzotikus Thaiföld híres-hírhedt úticél azok számára is, akik szexuális kalandokat keresnek, vagy éppen csak kíváncsiságból szeretnének belesni az erotikus izgalmakat kínáló bangkoki vöröslámpás negyedbe. Sokan hallhattak már a thai ladyboyokról, akiket legtöbbször nőnek öltözött, nőként viselkedő férfiakként azonosítanak. Pedig ez távolról sem ilyen egyszerű.

Thaiföldön a ladyboyokként ismert transzgender nők különleges és komplex szerepet töltenek be a társadalomban, ami sajnos nem mentes a tévhitektől és intoleranciától. Soopakorn Srisakul Mistress (Szerető) című fotósorozatán barátnője és négy másik bangkoki ladyboy mindennapjait örökíti meg, akik mind a helyi vöröslámpás negyedben dolgoznak.

A saját szerelme életének megismerésére vágyó művész merész, mégis érzékeny szemmel tekint a ladyboy közösségre és sokat mutató, mégis intim atmoszférájú fotókon ábrázolja azt. A transzgender nőket nem szívesen alkalmazzák a vöröslámpás negyeden kívül, ezért ezek a ladyboyok többnyire kénytelenek elfogadni, hogy áruházi eladóként, sminkespultban vagy a kabaréban építhetnek csak karriert.

Viszont a prostítució, a bártáncosi munka viszonylag jól fizet, ezért sokan anyagi nyomás hatására, a szülők megsegítése miatt választják ezt az életet. De nem csak a munkaerő piacon éri őket ilyen hátrányos megkülönböztetés: bár sokan tartanak ladyboyokat szeretőnek, Thaiföldön tilos házasságra lépni velük.


Srisakul lencséjén keresztül a ladyboyok ábrázolása mentes a fetisizálástól vagy a hatásvadászattól. Olyan nőket láthatunk, akik épp úgy látogatják meg a vidéki rokonokat, épp úgy alszanak, készülődnek, dolgoznak, mint bármelyikünk, és épp olyan örömöt, vágyakat vagy épp sebezhetőséget éreznek, mint bármely másik ember.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Riporter

Hétköznapi hősök: dr. Gádorné Wéber Ágnes, a Mazsihisz önkéntes koordinátora dr. gádorné wéber ágnes

Hétköznapi hősök: dr. Gádorné Wéber Ágnes, a Mazsihisz önkéntes koordinátora