A nők és a szőr

2015. február 03.
Korunk szépségideáljába nem fér bele, hogy egy nő testét keresetlen szőrszálak borítsák, pedig valójában – akármennyire nem illik erről beszélni – a női test is szőrös, és ez így természetes. De most néhány nő lebontja a tabukat, eldobja a borotvát, és büszkén mutatja meg szőrös testét.

A női testen „éktelenkedő” szőrszálak az elmúlt néhány évben olyannyira tabuvá váltak, mintha a nők eleve arra rendeltettek volna, hogy csupasz bababőrrel járjanak a világban. Manapság evidensnek tűnik, hogy a női szépségideál egyik alapköve a sima bőr, ennek érdekében pedig a nők fájdalmas, költséges, kellemetlen vagy időigényes szőrtelenítési eljárásokat vesznek igénybe. Pedig alig néhány éve még senkit nem köveztek meg a strandon, ha a fürdőbugyi alól, vagy a hónaljából kikandikált néhány szőrszál.

Ezek a nők belefáradtak az állandó harcba a szőr ellen, ezért eldobták a borotvát, és testük természetes állapotát elfogadva, azaz szőrösen élnek. Sokan beszámolnak arról, hogy régebben, például az iskolai években sokat csúfolták átlagosnál erősebb szőrzete miatt, de az egyik lány szerint az a legjobb a szőrös életben, hogy az ember úgy érzi magát, mintha egy vintage Playboy lapjairól lépett volna ki: