A nem az nem

2015. február 06.
A nem az nem. Tiszta sornak tűnik, mégis hiába ordítják azok, akik szexuális erőszak áldozatai lesznek. Az #anemaznem kampány az elutasítás tiszteletben tartására szeretné felhívni a figyelmet, ehhez készített videójukban többek között feltűnik Farkas Franciska, Csányi Sándor, Fligeauf Bence és Éder Krisztián is.

Kezdjük az alapoknál: Igen. Nem. Egyszerű, egyértelmű szavak ezek, amiket sokszor mégis viszonylagosként értelmeznek, vagy egész egyszerűen figyelmen kívül hagynak. A következő videó arra az alapvetésre utal, hogy legalább annyira fontos meghallani, elfogadni és tiszteletben tartani az elutasítást, mint felismerni az igazi beleegyezést. Hogy a kettő között tudjunk különbséget tenni.

Nemet, azaz igent mondott már Csányi Sándor, Farkas Franciska, Adamik Luca, Sztarenki Dóra, Fliegauf Bence, Mérő László, Egyed Bea, Janicsek Péter, Éder Krisztián, Széll Dóra, Kovalik Natasa, Kovalik Anna, Juhász Adri, Juhász Kati, Koczka, Kozma Norbert, Nádas Patrik, Hering Andris, Mojzes Dóra, Abodi Dóra, Fehér Barbara, Székely Kriszta, Koncz Juli, Dia Distefano, Mátyássy Jónás, Vácz Peti, Ambrózi Kata, Mérő Alina, Mérő Kata, Mérő Zsuzsa és Barsi Böbe is.

Az #anemaznem kampány ugyan független a Baranya megyei rendőrségi videókra adott választól, a Szelfi Betától, a fő szempont most is az, hogy minél szélesebb körben jöhessen létre diskurzus, így a kampány munkatársai a videókkal párhuzamosan egy fotókampányt is elindítottak. Ha te is részt akarsz venni ebben, fotózd le magaddal (vagy magad nélkül) a #anemaznem szlogent, majd töltsd fel a képet a Facebookra vagy az Instagramra az #anemaznem hashtag alatt.