Programok a Nemzetközi Roma Napon

2015. április 08.
A Nemzetközi Roma Napon, április 8-án több programmal is készül az Amnesty International Magyarország.

Az Amnesty International Magyarország Emberi Jogi Oktatás programjának egyik legfontosabb eleme az Összpont-Emberi Jogi Verseny, amelyben középiskolás csapatok versenyeznek egymással emberi jogokkal kapcsolatos feladatok megoldásában.

A verseny döntője április 8-án Sajókazán a Dr. Ámbédkár Iskolában lesz. A verseny mellett a Katona klub Üdv a Klubban című előadása is látható lesz 14.30-tól, majd a résztvevők egy közös fotóakcióval zárják a napot. A programot az Amnesty International Magyarország, az Európa 2000 Középiskola és a Dr. Ámbédkár Iskola közösen szervezik. Az Amnesty International Magyarország emberi jogi oktatási programjának célja, hogy minél több diák és tanár ismerje, gyakorolja és képviselje az emberi jogokat, s azonosuljon az emberi jogok szemléletével.

Helyszín: Sajókaza, Rákóczi F. u. 29.

Részletes program

11:00-12:30 Disputa elődöntő két teremben

13:00-14:30 Disputa döntő

14:30-15:30 Üdv a Klubban című előadás és beszélgetés a művészekkel

16:00-16:50 akció a telepnél a focipályán, mindenki felír egy-egy mondatot a papírjára, és felmutatják együtt, és közben azt kiabálják: Gyűlölet nélküli világban szeretnénk élni!

A #GyűlöletNélküliVilág fotóakcióra küldött képekből montázst készítettek, amelyet a Fénypont–Emberi jogi barát helyeken állítanak ki. Bővebb infó itt!

A Nemzetközi Roma Napon a Romani Design is rendhagyó divatbemutatót tart. Korábbi cikkünket itt találod!