Gyönyörűen tökéletlen játékbabák

2015. május 29.
A játékbabáknak mindig hibátlan az alakjuk, a hajuk, porcelánbőrük és hosszú, rebegő pillákkal keretezett csillogó szemük van. Egyszóval tökéletesek. De a gyerekek nem azok, és vannak köztük olyan sérült kicsik is, akik nehezen tudtak azonosulni játékaik makulátlanságával. Eddig!

Ne gondoljuk, hogy a kicsiknek, különösen a sérült gyerekeknek nem tűnik fel, hogy ők nem egészen olyanok, mint a hibátlan Barbie – vagy porcelánbabák, akik teadélutánoznak a gyerekszoba rózsaszín ragyogásában. A szülők épp ezért nem régiben kampányt indítottak a közösségi oldalakon, ahol a Toy Like Me szlogen alatt mutatták be a sérült gyerekeket, és a házilag hozzájuk hasonlóvá barkácsolt kedvenc játékokat. A kezdeményezés pedig elérte a célját, mikor egy 3D-s nyomtatással dolgozó játékgyártó, a Makies is felfigyelt rá.

Így születhetett meg a három játékbaba, akik ugyanolyan tüneményesek és angyali arcúak, mint a boltok polcain kapható társaik, csakhogy ők egy kicsit mégis mások. Egyiküknek bőrelváltozása van, a másiknak hallókészüléke, a harmadikhoz pedig fehér bot jár. Az egyelőre csak három darabos szériát máris nagy lelkesedéssel fogadták a szülők és gyerekek. Máris rengetegen vásárolnának belőlük, sőt, sokan saját maguk is terveznének hasonló, különleges babákat.