Így segít nyaralni nekünk a Google!

A Google Street View már 2013 óta segít minket, hogy előre körbenézhessünk úticéljaink környékén, mostantól pedig több mint harminc újabb helyszínt lehet ily módon felfedezni.

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást tervezőket a Google Street View-n. Mielőtt úticélt választanánk, körbenézhetünk például a botanikuskertként működő ELTE Füvészkertben, a sportot és kikapcsolódást ígérő Tabánnál, a Kis Svábhegyen, a Hármashatárhegyen, a fővárostól távolabb pedig vár minket például az Aggteleki Nemzeti Park és a veresegyházi Medveotthon. Ha vidéki városlátogatást tervezünk, segít a Győri és az Egri Bazilika, a Szegedi és a Pécsi Nemzeti Színház, virtuálisan bejárható Street View változata.

Ezeket a helyeket már utazás előtt virtuálisan körbejárhatjuk, csak internetkapcsolat, és egy számítógép, okostelefon vagy tablet kell hozzá. Asztali gépen a Google Térkép jobb alsó sarkában lévő kis sárga figurát a térképre húzva egy kék vonal mutatja, hol van Street View. Így lehet bemenni épületekbe, parkokba is. Telefonon, tableten a Google Térképben a helyre kattintva megjelennek a Street View fotók is.

„Amikor utazást szervezünk, egy ígéretet veszünk meg, ígéretet arra, hogy milyen lesz a hely, ahova megyünk. Ezért is van már ma is óriási szerepe az interneten utazás előtt elérhető információknak, különösen a képeknek. A Magyarországról megjelenő legújabb Street View képek érdekessége, hogy sok úgynevezett aktív turizmushoz kapcsolódó helyet, parkot, túraútvonalat lehet rajtuk megnézni, így még több potenciális utazó számára teszi vonzóvá hazánk ismert és még rejtett kincseit.” – mondta el a Google újításával kapcsolatban Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója.