Cannabis camp: egy nyári tábor felnőtteknek

2015. július 01.
Megesik, hogy a nyári táborokban előkerül néhány üveg tömény, vagy talán egy vicces cigi is, de olyan tábort még nem szerveztek, aminek kimondottan a marihuánafogyasztás állt a középpontjában. Márpedig a Colorado államban található Cannabis camp épp egy ilyen hely.

Az erdei iskolák nosztalgikus varázsa és az egyetemi koliszobák füstös mámora keveredik a coloradói marihuána táborban. Colorado államban tavaly januárban legalizálták a marihuánát, azóta bárki legálisan, recept nélkül vásárolhat mariuhánát, aki elmúlt 21 éves. Ennek ellenére nem lehet mindenhol rágyújtani, például számos nemzeti parkban vagy egyéb közterületeken sem.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Ezért is jött létre a CannaCamp, az egyedülálló birtok, ahol mindenhol, mindenki szívhat, sőt, kimondottan ez is az egész ott tartózkodás célja. Van festői túraútvonal, medence, szivarszoba, de lényeg, hogy mindenhol – szóval tényleg mindenhol – rá lehet gyújtani. Sőt, a teljes relaxáció érzetének fokozásáért a hely olyan, magyar szemmel talán extrém, de legális programlehetőségeket is kínál, mint a Cannabis Yoga (jógázás beszívva), illetve a kannabisz-tartalmú receptekkel dolgozó főzőkurzus.

Persze az ilyen nyári tábornak megkérik az árát: egy éjszaka körbelül 400 dollárba kerül alsó hangon, de abban még egy árva ágnyi marihuána nem sok, annyi sincs benne. Némi felárért azonban a szállás mellé összeállítanak nekünk egy kannabisz-menüt is, személyre szabott ajánlatokkal. A birtok tulajdonosa, a Mary Jane Group szervezet azt szeretné, ha gyerekkorunk kedvenc nyári táborainak hangulata elevenedne meg újra ezen a különleges élményeket kínáló nyaraláson. Szeretnék megismertetni a pihenni vágyókat a „kannabisz életforma” mindenre kiterjedő elemeivel, ezért például füves arckezelésen is részt vehetünk.