Újra Stella McCartney tervezi a britek olimpiai formaruháit

2015. augusztus 28.
A sztárok egyik kedvenc dizájnere, Stella McCartney évek óta tervez az Adidasnak, és 2012-ben az olimpiai formaruhák tervezésében is kipróbálta magát - szóval számára már biztosan nem lesz ismeretlen kihívás a britek 2016-os riói mezeinek megalkotása. Ráadásul ezúttal igazi profikat hívott segítségül!

Stella McCartney neve egyfelől a legendás Beatles-tag apukája miatt cseng ismerősen, de ez igazán csak elhanyagolható részlet a divatvilágban nyújtott teljesítménye mellett: olyan sztárok vallják kedvencüknek a brit tervezőt, mint Cara Delevingne, Kate Moss vagy Rihanna. És akkor ott van még az is, hogy a kifutók elegáns és sikkes stílusa mellett Stella az Adidassal karöltve már évek óta tervez vagány és praktikus sportuhákat.


A sportos divathoz pedig olyan jó érzékkel nyúl hozzá, hogy a 2012-es olimpiai játékok után a közelgő, 2016-os riói versenyre is ő tervezi majd a britek formaruháját. Bár még egy év van hátra a ruhák debütálásáig, egy ilyen tervezés rendkívül hosszú folyamat, hiszen itt nem csak mutatós, de praktikus és kényelmes darabokra van szükség. Valószínűleg Stella épp ezért hívta meg stúdiójába Laura Trott kerékpárversenyzőt, Tom Daley műugrót és Jessica-Ennis Hill atlétát. 

Az ikonikus 2012-es olimpiai kollekció replikái szinte percek alatt elfogytak az Adidas üzletekből, szóval Stellának mindenképpen magas lécet kell majd megugrania a riói játékokon is.

Fotók: Profimedia – Red Dot