Algoritmussal találnák meg a jövő szupermodelljeit

2015. szeptember 25.
Egy csapat olyan algoritmust fejlesztett ki, mely állítólag 80%-os pontossággal tudja megjósolni, kik az Instagram új modell-reménységei.

Az indianai egyetem kutatói 400 modell adatait vették alapul a modellvilág digitális orákulumának megalkotásához. Ez a különleges algoritmus megalkotói szerint 80%-os pontossággal jósolja meg, kik lehetnek a jövő legnépszerűbb modelljei – mindezt Instagram posztok alapján.A program vizsgálja a modellek követőit, a havonta posztolt képek számát, továbbá a lájkokat és kommenteket is.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

Az algoritmus lényege pedig tulajdonképpen egyszerűbb, mint egy tál bableves: a sok lájk, a sok komment és a gyakori posztolás a virtuális világban sikereket jósol a kifutókra is. De a számításban fontos elem például az is, hogy a modell összeköttetésben áll-e a 20 legnagyobb modellügynökség valamelyikével, sőt, a magasság sem utolsó!Az algoritmus leteszteléséhez 15 modellt vizsgáltak meg, akiket a szakma nagy reménységekkel induló új arcoknak tart. A fejlesztés sikerrel vette az akadályt, a nyolc legígéretesebb modellből 6-ot találtak el, amennyiben a sikert a kifutószereplésekben mérik. A fejlesztők szerint ezzel a módszerrel a jövőben akár más szakmákban is sikerrel megjósolhatják a jövő befutóit.