Emma Watson a kampuszokon zajló szexuális erőszakról beszélt

2016. október 12.
A színésznő egy ideje már rendszeresen felszólal a nők érdekeinek védelmében, az ENSZ nem régiben lezajlott New York-i ülésén pedig az egyetemi kampuszokon zajló szexuális erőszak visszaszorításáról beszélt.

Emma Watson szerint az egyetemeknek és a kollégiumoknak „biztonságot kell nyújtania a nőknek és a kisebbségeknek, azoknak, akik a legsebezhetőbbek.” A színésznő a közelmúlt sok port kavart (amerikai) eseteire utalt, az egyetemi kampuszokról kibukott részeg zaklatásokra és nemi erőszakra.

„Mi történik, ha az egyetemi tapasztalataink azt mutatják, hogy nőknek nincs helyük a vezetésben? Mi van akkor, ha – mint ahogy ez történik borzasztóan sok egyetemen – azt az üzenetet kapjuk, hogy a szexuális erőszak valójában nem is erőszak?” – tette fel a húsbavágó kérdéseket Watson. A színésznő beszédében amellett érvelt, hogy az egyetem, oktatás legyen az a hely, ami bármilyen jellegű erőszaktól menekülve védőbástyát nyújthat a fiatalok számára.

Emma Watson egyébként két éve indította el #HeForShe néven futó feminista kampányát, amivel arra sarkallta a férfiakat, hogy ők is szálljanak be a nők jogaiért folytatott harcba, és a színésznő azóta is szakadatlanul küzd a nemek közötti egyenlőségért.