Emma Watson a kampuszokon zajló szexuális erőszakról beszélt

2016. október 12. |

A színésznő egy ideje már rendszeresen felszólal a nők érdekeinek védelmében, az ENSZ nem régiben lezajlott New York-i ülésén pedig az egyetemi kampuszokon zajló szexuális erőszak visszaszorításáról beszélt.

Emma Watson szerint az egyetemeknek és a kollégiumoknak „biztonságot kell nyújtania a nőknek és a kisebbségeknek, azoknak, akik a legsebezhetőbbek.” A színésznő a közelmúlt sok port kavart (amerikai) eseteire utalt, az egyetemi kampuszokról kibukott részeg zaklatásokra és nemi erőszakra.

„Mi történik, ha az egyetemi tapasztalataink azt mutatják, hogy nőknek nincs helyük a vezetésben? Mi van akkor, ha – mint ahogy ez történik borzasztóan sok egyetemen – azt az üzenetet kapjuk, hogy a szexuális erőszak valójában nem is erőszak?” – tette fel a húsbavágó kérdéseket Watson. A színésznő beszédében amellett érvelt, hogy az egyetem, oktatás legyen az a hely, ami bármilyen jellegű erőszaktól menekülve védőbástyát nyújthat a fiatalok számára.

Emma Watson egyébként két éve indította el #HeForShe néven futó feminista kampányát, amivel arra sarkallta a férfiakat, hogy ők is szálljanak be a nők jogaiért folytatott harcba, és a színésznő azóta is szakadatlanul küzd a nemek közötti egyenlőségért.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll lipták tímea

Minden sikeres nő mögött még több sikeres nő áll

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel balett

„Képes lenne a balett megmaradni a csillogó ruhák nélkül is annak, ami?” – interjú Grecsó Zoltán táncművésszel