2016. október 13. | kranitzd

Úgy kereshetsz spermadonort, mintha Tindereznél

Mert már erre is van applikáció. A londoni sperma bank alkalmazásában úgy söpörhetjük jobbra és balra a potenciális apa-jelölteket, mintha a népszerű randis appot használnánk.

Az Egyesült Királyságban megszületett az első spermadonor-applikáció, amivel a nők már telefonjukon keresztül is kutathatnak a szigetország legnagyobb donor adatbázisában. A Londoni Sperma Bank által létrehozott alkalmazásban különböző profilok közt válogathatunk, itt elolvashatjuk az illető fizikai jellegzetességeit (például magasság, súly, szem -és hajszín), megtudhatunk róluk néhány dolgot rövid bemutatkozásukból és orvosi múltjukkal is megismerkedhetünk.

Természetesen ezek a profilok mind névtelenek, és képeket sem tartalmaznak, csupán a donorok iktatószámát láthatjuk. Ha valaki szimpatikus, hozzáadhatjuk a „kívánságlistához” és megrendelhetjük a spermáját, amit kiküldenek az általad kijelölt kórházba.

De ami a legjobb – és itt jön képbe, hogy miért hasznosabb egy mobilos app, a hagyományos katalógusböngészésnél – hogy eleve célzottan is kereshetünk, azaz megadhatjuk saját preferenciáinkat (az apa legyen zöldszemű és mérnök) és máris sokkal egyszerűbben megtalálhatjuk a megfelelő donort.

Voltak, akik támadták az applikációt, amiért az olyan online tranzakcióvá teszi a „szülőséget”, mint az Amazonos ruhák vagy a heti bevásárlás megrendelése, de sokkal érdemesebb azt nézni, hogy így mennyivel egyszerűbben és praktikusabban juthatnak spermához egyedülálló anyukák vagy leszbikus párok.

Szólj hozzá te is!

Még több Riporter

Közösségi fotósprojekt indul bántalmazott nőknek bántalmazott nők

Közösségi fotósprojekt indul bántalmazott nőknek