Úgy kereshetsz spermadonort, mintha Tindereznél

2016. október 13.
Mert már erre is van applikáció. A londoni sperma bank alkalmazásában úgy söpörhetjük jobbra és balra a potenciális apa-jelölteket, mintha a népszerű randis appot használnánk.

Az Egyesült Királyságban megszületett az első spermadonor-applikáció, amivel a nők már telefonjukon keresztül is kutathatnak a szigetország legnagyobb donor adatbázisában. A Londoni Sperma Bank által létrehozott alkalmazásban különböző profilok közt válogathatunk, itt elolvashatjuk az illető fizikai jellegzetességeit (például magasság, súly, szem -és hajszín), megtudhatunk róluk néhány dolgot rövid bemutatkozásukból és orvosi múltjukkal is megismerkedhetünk.

Természetesen ezek a profilok mind névtelenek, és képeket sem tartalmaznak, csupán a donorok iktatószámát láthatjuk. Ha valaki szimpatikus, hozzáadhatjuk a „kívánságlistához” és megrendelhetjük a spermáját, amit kiküldenek az általad kijelölt kórházba.

De ami a legjobb – és itt jön képbe, hogy miért hasznosabb egy mobilos app, a hagyományos katalógusböngészésnél – hogy eleve célzottan is kereshetünk, azaz megadhatjuk saját preferenciáinkat (az apa legyen zöldszemű és mérnök) és máris sokkal egyszerűbben megtalálhatjuk a megfelelő donort.

Voltak, akik támadták az applikációt, amiért az olyan online tranzakcióvá teszi a „szülőséget”, mint az Amazonos ruhák vagy a heti bevásárlás megrendelése, de sokkal érdemesebb azt nézni, hogy így mennyivel egyszerűbben és praktikusabban juthatnak spermához egyedülálló anyukák vagy leszbikus párok.