Dél-Koreában térképre tették a termékeny nőket – majd azonnal törölték is a weboldalt

2017. január 12.
A csökkenő születészám fellendítése érdekében állt elő Dél-Korea a rózsaszín térképpel, ami a termékeny nők földrajzi helyzetét mutatta meg. Az azonnal az oldalra zúduló felháborodás hatására néhány órával az aktiválás után leszedték a térképet.

Rózsaszínre színezett térkép mutatta meg a 15-49 közötti termékeny nőket Dél-Koreában, annak reményében, hogy így a kormány fellendítheti a vészesen csökkenő születésszámot. Alig pár órával a térkép aktiválása után azonban a felháborodott hangok hatására levették az oldalt, ami azóta nem is elérhető.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Rengeteg nő nehezményezte ugyanis, hogy a térkép csakis a nőket mutatja meg, azt suggalva ezzel, hogy a csökkenő születésszám a kormány szerint csakis a nők felelőssége. Külön érdekes egyébként, hogy Dél-Koreának női elnöke van.

Az öregedő társadalom valóban súlyos probléma Dél-Koreában: az országban az egyik legalacsonyabb a születési ráta, szignifikánsan alacsonyabb, mint amilyen 50 éve volt. A kormány és az ország vezetői attól tartanak, ez a probléma a gazdasági növekedésüket is visszavetheti majd.